VARŠKĖS SŪRIO PLOKŠTAINIS SU MĖLYNĖMIS (NEKEPTAS)

Jei kyla minčių kokį gi skanėstą paruošti, kad būtų paprasta, greita ir tuo pačiu, kad sukeltumėte visiems nuostabą, tai turiu pasiūlymą… Taip, tai nekeptas lietuviško, kaimiško varškės sūrio plokštainis, kuris gali būti ir tortas!!!

Reikės pagrindui:

160g arbatinių sausainių

60g sviesto

Reikės kremui:

250g balto varškės sūrio

20g želatinos

50ml vandens

200g maskarponės sūrio

55g cukraus

5g vanilinio cukraus

80ml grietinėlės

5g liofilizuotų burokėlių miltelių, arba tiesiog kelių šaukštų burokėlių skystimo

100g mėlynių

100g baltojo šokolado apšlakstyti tortui

Gaminimas

  1. Sausainius sutrupinti ir suminkyti su sviestu į vientisą masę. Į kepimo formą sudėti gautą masę, uždengti turite visą formos dugną.
  2. Varškės sūrį smulkiai sutrupinti rankomis. Želatiną užpilti vandeniu, ir palikti brinkti, kai išbrinks garų vonelėje kaitinti, bet neužvirinti kol ištirps želatiną, atvėsinti iki kambario temperatūros.
  3. Elektriniu plaktuvu išmaišyti maskarponės sūrį ir varkšės sūrį, įmaišyti cukrų, vanilinį cukrų, grietinėlę, liofilizuotus burokėlius, želatiną ir mėlynes.
  4. Kremą sudėti ant torto pagrindo, šlapiu šaukštu išlyginti paviršių, papuošti mėlynėmis ir dėti į šaldytuvą 6 valandoms, kad sustingtų.
  5. Apšlakstyti tortą baltuoju tirpintu šokoladu.

Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

NERIJAUS IR GIEDRĖS VESTUVĖS

RIESTAINIAI SU VIŠTIENA

TINGIAIS SAVAITGALIAIS – TINGINYS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.