Aguonų vyniotinis

Saldus su žiupsneliu apelsino žievelės ir lengvai paskrudusiais migdolais… Ruošiuosi jau švenčių periodui 🙂

 

Reikės

350 g miltų

120 ml pieno

15 g sausų mielių

100 g cukraus

2 kiaušinių

1 šaukšto medaus

50 g kambario temperatūros sviesto

1 apelsino žievelės

Žiupsnelio cinamono

120 g aguonų

Saujelės migdolų drožlių

Gaminimas

  1. Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu, palikite kelioms valandoms arba dar geriau per naktį, kad išbrinktų.
  2. Vandenį nupilkite, tada aguonas 2-3 kartus permalkite mėsmale arba sugrūskite mediniu grūstuvu (kočėlu). Perkoškite per tankų sietelį.
  3. Pašildykite pieną (neužvirinkite) ir ištirpinkite mieles.
  4. Miltus sumaišykite su cukrumi ir cinamonu. Įmaišykite kiaušinį ir sudėkite sviestą, išmaišykite. Supilkite pieną, permaišykite.
  5. Tešlą gerai išminkykite, dėkite į dubenė, uždenkite ir palike 2 valandoms, kad pakiltų.
  6. Į aguonų masę dėkite šaukštą medaus ir įtarkuokite smulkiai apelsino žievelės, išmaišykite.
  7. Kai tešlą pakils, ją plonai plonai iškočiokite ir aptepkite aguonų mase. Viską susukite.
  8. Įkaitinkite orkaitę i, kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir dėkite vyniotinį.
  9. Iš likusio kiaušinio padarykite plakinį ir aptepkite, berkite migdolų ir dėkite kepti.
  10. Kepti apie 30 min.

Skanaus ir iki kitų kartų 🙂


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.