AGURKŲ IR KREVČIŲ UŽKANDIS

Tokius užkandžius mėgstu pasiruošti ne tik artėjant savaitgaliui ar laukiant draugų, bet ir visai be progos!

Labai išvaizdus, labai skanus ir lengvai paruošiamas, kas gali būti geriau? 🙂

Reikės

1 agurko

1 avokado

Pusės citrinos

50g graikiško jogurto

Apie 15 didelių krevečių

100g pelėsinio sūrio

Druskos

1 skiltelės česnako

Gaminimas

  1. Avokadai turi būti gerai prinokę. Juos nulupti ir dėti į smulkintuvą, susmulkinti, išspausti citrinos sulčių, dėti jogurtą ir skaninti druska, viską išmaišyti.
  2. Agurką supjaustyti stmbiais griežinėliais.
  3. Česnaką smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su krevetėmis (be uodegyčių ir kiautų) , berti druskos ir įtrinti krevetes.
  4. Įkaitinti sausą keptuvę ir didelėje kaitroje kepti krevetes apie 1 minutę iš abiejų pusių.
  5. Ant agurkų griežinėlių sudėti avokadų užtepėlės, dėti po vieną krevetę.
  6. Mėlynojo pelėsio sūris puikiai lydosi, todėl tai atlikte puodą pastatę ant kaitros, nuolat maišydami.
  7. Užlieti po lašelį ant kiekvieno užkandžio ir palikti 5 minutes atvėsti.
  8. Tiekti į padėklą.

Skanaus 🙂


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.