ANGLIŠKAS KELĖDINIS PYRAGAS

Nu aš niekad ilgų tekstų nerašau, nes einu greičiau prie esmės, bet pasakysiu tik tiek. Ieva ( fotografė ) pasake, kad nepamena kada skanesnį pyragą valgė 🙂

O ir apie patį gaminimą, man puikiai šiam receptui ir improvizacijai padėjo BLENDERIS ETA VITAL BLEND , su juo nereikia nei specialiai tarkuoti, nei kažko sunkiai maišyti. Recepte parašysiu ir paprastą variantą, bet tuo pačiu ir labai rekomenduoju šį tikrai pagalbininką virtuvėje. 🙂

Reikės

500 g džiovintų vaisių ir riešutų mišinio

80 g kambario temperatūros sviesto

1 stiklinės rudojo cukraus

2 kiaušinių

1 stiklinės miltų

1 citrinos žievelės

150 ml viskio arba brendžio

100 ml grietinėlės

Malto muskato

Cinamono

Gaminimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
  2. Kiaušinius, cukrų, sviestą smulkiai tarkuotą citrinos žievelę mikseriu išplakite, kol nesijaus cukraus gumulėliai.
  3. Į duebnį suberkite miltus, cinamoną, muskatą, pilkite grietinėlę ir mikseriu išplakite.
  4. Supilkite grietinėlę ir brendį arba viskį, suverskite džiovintų vaisių mišinį, viską išmaišykite.
  5. Į tortinę tieskite šlapią ir suglamžytą kepimo popierių ir suverskite visą tešlą.
  6. Dėkite į orkaitę kepti. Kepant alkoholis išgaruos, todėl jausis tik švelniai.
  7. Kepti apie 1 valandą. Kol gražiai paruduos.
  8. Puošiau su šokoladu ir spanguolėmis.

 


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.