ANTIENOS TULPĖS (confit)

Manau tai vienas tų patiekalų, kai ateini į prabangų Lietuvos restoraną ir visada rasi… Buvo momentas, kada dažnai lankiausi ir mėgau ragauti Lietuvos šefų patiekalų, beveik visi savo menu turėjo šį patiekalą.

Kandagi antienos tulpių jau lengvai gali nusipirkti bet kuris, tai kodėl gi neišsikepus mums patiems?? 🙂

Iškilminga vakarienė savaitgaliui?

3 porcijoms reikės

600g antienos tulpių

1 šaukšto grūdėtų garstyčių

Malto džiovinto saliero prieskonių

2 šaukštų sojos

3g saldžiųjų aitriųjų prieskonių

5 šaukštų alyvuogių aliejaus

Druskos

5 rūšių juodųjų pipirų

1 apelsino (sulčių)

30g baltojo šokolado

50ml vandens

Kepimo rankovės

Gaminimas

  1. Visus ingredientus suberkite, supilkite į indelį. Ištirpinkite baltąjį šokoladą ir virtuvine šluotele įmaišykite į prieskonių mišinį. Šokoladas suteiks šiam patiekalui švelnaus saldumo, kad antienai yra būtina.
  2. Išspauskite apelsino sultys ir viską išmaišykite.
  3. Įtrinkite antieną prieskonių, aliejaus ir šokolado mišiniu.
  4. Palaikykite vėsioje vietoje apie 1 valandą.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
  6. Į kepimo indą pilkite vandenį.
  7. Į kepimo rankovę sudėkite antieną, suriškite ir dėkite kepti.
  8. Kepkite apie 60 minučių.
  9. Tiekite su mėgstamomis daržovėmis.

Dabar jau daugelio daržovių sezonas, tikrai atrasite su kuo norite tiekti šią sultingą patiekalą.

Skanaus 🙂

 

 


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.