ANTIES KEPENĖLIŲ PAŠTETAS

Kokios šventės be pašteto? Nežinau, gal ir ne pas visus, bet pas mane šis puikus užkandis tikrai turi puikuotis ant stalo.

Labai paprastas ir lengvai paruošiamas, bet svarbiausia ir žaviai atrodantis 🙂

Reikės

2 svogūnų

2 skiltelių česnako

300 g sviesto

500 g ančių kepenėlių

Žiupsnelio: rozmarino, čiobrelių

2 šaukštų brenžio

Šaukšto sojos

Druskos

Juodųjų pipirų

Kelių šakelių petražolės

150 g lydyto sviesto

3 šaukštų Trintų raudonųjų serbentų uogų

250g mažų pomidoriukų

Gaminimas

  1. Svogūną ir česnaką susmulkinti. Įkaitinti keptuvę, dėti apie 60g sviesto ir sudėti kepti svogūnus su česnakais. Kepti kol svogūnas pagels.
  2.  Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  3.  Kepenėlės marinuoti prieskoniuose, išspausti česnako. Sudėti į kepimo skardą ir šauti į orkaitę, vis pamaišant kepti 15min.
  4.  Likusį sviestą supjaustykite kubeliais, iškeptas kepenėlės įdėkite į dubenį, virtuviniu trintuvu trinkite, nuolat įdedami po sviesto kubelį. Pagardinkite brendžiu.
  5.  Paštetą sudėkite į norimus indus, viršų palyginkite ir apliekite lydytu sviestu.
  6.  Tiekite su trintomis uogomis, duona, daržovėmis. Puoškite petražolėmis.

Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

EKLERAI, PLIKYTI PYRAGĖLIAI, PROFITROLIAI

PANNA COTTA SU MĖLYNIŲ GANAŠU

ANTIENOS TULPĖS (confit)

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.