Aštraus skonio lietinis blynas su daržovėmis

Tikriausiai šis savaitgalis, tai tas savaitgalis, per kurį dauguma, nusipuošime eglutes ir po susitvarkymo gaminsime pietums arba vakarienei kokį nors tai patiekalą. 
Aš šiandien rekomenduoju išsikritnį lietinių blynų receptą, kuris visai netinkantis pusryčiams, bet puikiausiai tinkantis pietums ar vakarienei.
Šiame recepte rasite blyną, kuris pasižymės tuo, kad skonis panašus lavašui. Jis traškus, kmyno, čili pipiro skonio… O įdaras sugroja su blynu, kaip puikiausias derinys. Taigi, BLYNAI 🙂
Reikės
Saujelės kmynų
Nedidelio imbiero
Žalio mažo čili pipiro
2 skiltelių česnako
Alyvuogių aliejaus
1 svogūno
4 virtų bulvių
Žiupsnelio maltos ciberžolės
Žiupsnelio kario
Druskos, pirpirų
Saujelės nemaltų pipirų
2-3 stiklinių miltų
3 kiaušinių
3 stiklinių pieno (geriausia žiūr. kokia blynelių masė, jei trūksta – įpilti dar)
Saujelės krapų
3 šaukštų jogurtinės grietinės

Gaminimas
1. Nulupkite imbierą ir česanaką, smulkiais smulkiais kubeliais supjaustykite juos. Čili pipirą patrynkite tarp dviejų rankų, kad sėklytės atkibtų, perpjaukite, išvalykite sėklas. Supjaustykite taip pat smulkiais kubeliais.
2. Įkaitinkite keptuvę, įberkite saujelę kmynų, pakepkite 1 minutę maišydami. Suberkite supjaustytas daržoves ir apšlakstykite trupučiu aliejumi. Pakepkite kol viskas pagels. Atvėsinkite.
3. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite iškeptas daržoves, berkite druskos, pipirų, pilkite šaukštą aliejaus. Išplakite rankiniu plaktuvu. Įberkite miltų ir vėl plakite, galiausiai dalimis supilkite pieną ir išplakite tešlą. Ragaukite ar jaučiasi druska ir pipirai. Tešla turi būti skysta kaip ir įprastų lietinių blynų.
4. Įkaitinkite keptuvę, jei nedėkinga keptuvė lietiniams, tuomet ištrynkite ją su trupučiu aliejaus. Kepkite blynelius. Bekepant pajusite nuostabų kvapą.
5. Iškeptus lietinius blynelius padėkite į šoną. Bulves supjaustykite kubeliais, svogūnus skiltelėmis. Įkaitinkite keptuvę, berkite nesmulkintų pipirų, pakepinkite juos ir suberkite bulves ir svogūnus, apšalkstykite aliejumi ir pakepkite kol svogūnas iškeps. Berkite druskos, ciberžolės ir kario.
6. Su gauta bulvių ir svogūnų mase susukite lietinius bylenius. Skonis tikrai nustebins visus. Skanu, sotu ir įdomu!
7. Krapus smulkiai sukapokite, sumaišykite su jogurtine grietine ir berkite truputį druskos, patiekite su blyneliais.


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.