Avokadų ir obuolių užtepėlė

Eidamas namo sustojau kaip ir kiekvieną dieną prie daržovių krautuvėlės, nors kokia ten krautuvėlė… Tikrų tikriausias KIOSKAS. Daržovių ten platesnis pasirinkimas nei kokiame prekybos centre, todėl dažnai sustoju ir tik ten sugalvoju ką gaminsiu.

Žiūriu, kad yra minkštutėlių avokadų… Na ką, čiumpu!

Reikės

3 avokadų

1 laimo

1 saldaus nedidelio obuolio

1 labai labai nedidelio čili pipiriuko, nedidelis tai yra kaip mažiausio rankos piršto pusė.

1 nedidelio mėlyno svogūno

150 g graikiško jogurto

Druskos

50 g kietojo sūrio

Gaminimas

  1. Avokadus nulupti, perpjauti pusiau ir išimti kauliuką.
  2. Obuolį nulupti, iškaulinti ir supjaustyti kubeliais.
  3. Į trintuvą ar virtuvinį kombainą sudėti avokadu ir išsukti iki vientisos masės, išspausti laimo sulčių ir sudėti obuolius, vėl išplakti.
  4. Svogūną ir čili pipiriuką supjaustyti smulkiais kubeliais.
  5. Avokado masę sumaišyti su graikišku jogurtu, čili pipiru, svogūnu ir pagardinti smulkiai tarkuotu sūriu ir druska. Viską išmaišyti.
  6. Tiekti su keptomis arba šviežiomis daržovėmis. Naudoti vietoje sviesto ant duonos, sumuštiniams.

Skanaus ir iki kitų kartų 🙂


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ĮDARYTA CUKINIJA SU LĘŠIAIS

OMLETO SUKTINIS

MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.