Azijietiška kiaulienos išpjova su daržovėmis

Kai pradėjau rašyti tinklaraštį, aš net nenumaniau, kas man manęs laukia. Virtuvė, maisto gaminimas mano gyvenime jau neatsiejama gyvenimo dalis, tačiau, kad teks paragauti įvairiausių patirčių, apie kurią papasakosiu, aš net nepagalvojau. Vieną rytą sulaukiau malonaus pasiūlymo, atsistoti prieš televizijos kameras ir gaminti Azijos patiekalų tematika. Man žinoma, patiko idėja, nes Azijos virtuvė yra labai artima.  Prieš televizijos kameras stovėjau ne pirmą kartą, bet man augant ir bręstant, tikriausiai į viską pradedu žiūrėti atsakingiau ir kuo profesionaliau, todėl, jausmas lyg būčiau pirmą kartą.
O būtent tas jausmas, kurį jaučiu kiekvieną kartą stojant prieš auditoriją, prieš kameras, ar net pateikdamas patiekalą vertinimui, yra vienas nuostabiausių, kuriuos galiu pajusti, dėl tokio jausmo AŠ GYVENU. Gyvenu tam tikrąją to žodžio prasme, tas virpuliukas, nauja patirtis, pažinimas savęs, kiek TU/AŠ gali yra svarbiausia. Taigi, ilgai nelaukęs ir sutikęs, pirmadienį jau vykau į Santa Maria kulinarijos studiją, Vilniuje (iš Kauno). Kelionė buvo tokia graži, kad net nepajutau, kad važiuoju po darbo ir esu pavargęs. Įkvėpimas net ne virtuvėje. Gaminau kiaulienos išpjova WOK, tačiau receptas tinka ir paprastai keptuvėje gaminant.

  Receptas

 200g kiaulienos išpjovos
Pusės raudonosios paprikos
Pusės geltonosios paprikos
Saujelės šparagų
Pusės mėlynojo svogūno
Apie 100g brokolio
Česnako skiltelės
Saujelės svogūnų laiškų
Druskos, pipirų
Šaukšto sviesto
50ml Santa Maria WOK PAD THAI padažo
50 g feta sūrio
1 kiaušinio plakinio
2 šaukštų džiūvėsėlių
Šaukšto sezamo sėklų
Aliejaus kepimui
Ryžių patiekimui
12583781_1097236176967858_2010829208_n-1

Gaminimas

 

 Paskaninkite kiaulieną  prieskoniais, tarkuotu česnaku. Supjaustykite juostelėmis.  Įkaitinkite keptuvę, dėkite šaukštą sviesto, apkepinkite  kiaulieną. Paprikas, šparagus, svogūną   supjaustykite šiaudeliais, sudėkite į keptuvę, sudėkite  pasmulkintą, verdančiu vandeniu aplietą ir nusausintą brokolį,   apliekite viską WOK PAD THAI padažu. Fetą supjaustykite kubeliais,  pavoliokite džiūvėsėliuose, sezamo sėklose, kiaušinio  plakinyje ir vėl džiūvėsėliuose, apskrudinkite įkaitintoje  keptuvėje, aliejuje. Tiekite kiaulieną su daržovėmis,  ryžiais ir keptu sūriu.

12584041_1097236036967872_612331571_n-1

 


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.