BANANŲ DUONA

Jei norite būti tikras specas, tai šią duona kepsite su savo ruoštu riešutų sviestu. Nors aišku, jei trūksta laiko, galite naudoti ir pirktinį. Aš gaminausi pats viską nuo A iki Z, todėl man buvo ji dar skanesnė.

Reikės

120 g žemės riešutų be luobelės

3 šaukštų sviesto skonio aliejaus

Šaukšto cukraus

Žiupsnelio druskos

Gaminimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Į kepimo skardą suberti riešutus ir kepti iki 10 min.
  2. Atvėsinti.
  3. Į trintuvą sudėti riešutus, sutrinti. Supilti aliejų ir berti cukrų ir druską, viską sutrinti iki kol visi ingredientai susijungs ir taps sviesto konsistencijos.

Sviestas paruoštas. Kepkime duoną.

 

Reikės

500 g miltų

Pusės šaukštelio kepimo miltelių

Žiupsnelio druskos

100 g sviesto

200g cukraus

Žiupsnelio malto muskato

Žiuspnelio cinamono

1 kiaušinio

Pagamintą žemės riešutų sviestą, arba 200g pirktinio

200 ml pieno

1 apelsino žievelės

2 bananų

Gaminimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. Į dubenį suberkite sausus produktus: miltus, druską, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną, maltą muskatą ir įtarkuokite apelsino žievelę.Viską išmaišykite.
  3. Į kitą dubenį įmuškite kiaušinį, pilkite pieną, žemės riešutų sviestą, kambario temperatūros sviestą ir viską mikseriu išplakite.
  4. Bananus naudokite gerai prinokusius. Sutrinkite šakute.
  5. Visas mases sumaišykite į vieną. Maišykite kol neliks gumulėlių.
  6. Į duonos ar pyrago formą tieskite kepimo pipierių ir supilkite tešlą.
  7. Dėkite kepti apie 1 val, priklausomai nuo orkaitės. Tikrinkite mediniu pagaliuku, jei ištrauksite sausą, reiškiasi duona jau iškepus.
  8. Pjaukite kada atvės.

Skanaus ir iki kitų kartu! 🙂

 

 

 


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ĮDARYTA CUKINIJA SU LĘŠIAIS

OMLETO SUKTINIS

MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.