BANANŲ IR SŪRIO PYRAGAS

Visiškai paprastas, o skonis KEISTAI labai skanu… Kodėl keistai? Todėl, kad nesam pratę valgyti bananų pyragus, ir pirmas pajustas skonis buvo mmm… KĄ AŠ ČIA VALGAU, o ties antru supranti, kad žiauriai skanų bananų pyragą…

Reikės

5 vidutinio dydžio bananų

Pusės citrinos sulčių

1 ir 1/2 stiklinės pieno

3 puodelių miltų

Pusės šaukštelio sodos

Žiupsnelio druskos

100 g sviesto (ištirpinto, tai padarau mikrobangų krosnelėje)

1 puodelio baltojo cukraus

Pusės puodelio rudojo cukraus

3 kiaušinių

Vanilės ekstrakto (dedu iš akies, dėl skonio)

Sviesto formos ištepimui

Užtepimui reikės

200g orginalaus tepamo sūrio PHILADELPIA

Pusės citrinos sulčių

Stiklinės cukraus pudros

50 g ištirpinto sviesto (ištirpinu mikrobangų krosnelėje)

Gaminimas

  1. Bananus sutrinkite, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir suberkite sodą, viską mikseriu išplakite.
  2. Įlašinkite citrinos sulčių, supilkite pieną, vanilės ekstraktą ir supilkite sviestą. Viską išplakite.
  3. Lėtai plakdami berkite miltus, ir galiausiai druską, viską išplakite kol neliks miltų gumulėlių.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  5. Iš šios proporcijos gaunasi tikrai didelis pyragas, todėl pasirinkite norimą kepimui formą ir ištepkite sviestu ją (jei silikoninė – nereikia tepti)
  6. Supilkite visą pyrago masę ir šaukite kepti.
  7. Visos orkaitės kepa skirtingai, aš kepiau apie 50min, buvo gražiai paskrudęs ir galiausiai patikrinau su mediniu pagaliuku (jei ištraukiate iš pyrago pagaliuką sausą, reiškiasi iškepęs).
  8. Atvėsinkite.
  9. Tepamą sūrelį virtuvine šluotele išsukau su sviestu, cukraus pudra ir įlašinau citrinos, ištepiau pyragą ir dėjau į šaldytuvą 1 valandai.
  10. Paruoošta 🙂

Tikiuosi išbandysite ir Jums patiks kaip ir man!!!


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.