BULVIŲ GRATINAS

Bulvių gratinas su karamelizuotais svogūnais. Bulvių gratinas karaliauja visame pasaulyje, tai puikus bulvių ir sūrio pyragas, kurio principas – kuo ploniau ir daugiau, tuo jis bus tvirtesnis ir skanesnis, daugelis restoranų meistrų gratiną tiekia kaip garnyrą prie žuvies ar mėsos, tačiau mes paruošime kaip pagrindinį patiekalą.

Reikės

20 bulvių

1 stiklinės grietinėlės

250g kietojo sūrio

Druskos

Juodųjų pipirų

5 svogūnų

4 šaukštų cukraus

3 šaukštų balzaminio acto

Aliejaus kepimui

50g sultenės

Kepimo popieriaus

Gaminimas

  1. Visas bulves nuskuskite ir nuplaukite.
  2. Plonai sutarkuokite griežinėliais.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  4. Į kepimo formą tieskite kepimo popierių.
  5. Grietinėlę išmaišykite su druska ir pipirais.
  6. Bulves sluoksniais sudėkite į kepimo formą, kiekvieną sluoksnį teptuku patepant grietinėlės ir prieskonių mišiniu ir berkite smulkiai tarkuoto sūrio.
  7. Kai visus sluoksnius susluoksniuosite, tuomet ant paskutinio sluoksnio berkite tik sūrio.
  8. Dėkite kepti į orkaitę. Kepti apie 40 minučių.
  9. Svogūnus supjaustyti žiedais. Įkaitinti keptuvę, pilti aliejaus ir suberti svogūnus, kepti kol pagels.
  10. Kai svogūnai pagels, suberti cukrų, druską ir kelis šaukštus cukraus. Taip juos troškinti kol gaus rudą atspalvį, apie 20 minučių. Išjunkite kaitrą ir paskaninti balzaminiu actu, atvėsinti.
  11. Tiekti ant bulvių gratino, puošti sultenės lapeliais.

Nuotraukoje patiekta be karamelizuotų svogūnų, bet kitą kaertą kepiaus su jais ir gavosi nuostabiai 🙂

 

Skanaus ir iki kitų kartų 🙂

 


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.