Bulvių salotos su žuvimi

  • 12910172_10205912360751703_1628395601_n

Taip jau nutinka, kad po švenčių lieka maisto, ir ypač tiems, kurie neturi tiek giminių, kurioms viską išdalina.

Taip dažnai nutinka ir man, po šių Velykų neliko tik Napoleono… O jo receptą ir aprašymą koks vynas prie jo tinkamiausias, parašysiu jau šią savaitę.

Receptų kur sunaudoti pošventinį maistą yra tiek daug, kad panašiai ir pačių šventinių receptų galima rasti, tačiau aš iš likučių mėgstu pagaminti naują patiekalą, taip ir šiandien.

12910824_10205912360791704_918614921_n

Reikės

3 virtų bulvių

200g keptos žuvies (menkė, lydeka, lašiša, ešerys ir t.t)

3 šaukštelių jogurtinės grietinės

Šaukštelio grūdėtų garstyčių

Pusės šaukštelio medaus

2 nedidelių konservuotų agurkų

Druskos

Juodųjų pipirų

Žiupsnelio šviežio čiobrelio

Gaminimas

  1. Pradėkime nuo to, ar turime žuvies. Jei ne, tuomet druską ir pipirais įtrinkite žuvį, įkaitinkite keptuvę, pilkite šlakelį aliejaus, o žuvį pavoliokite miltuose. Kepkite gerai įkaitintuose riebaluose, neperkepkite.
  2. Bulves supjaustykite stambesniais kubeliais, agurkėlius smulkiais kubeliais.
  3. Dubenyje sumaišykite bulves, agurkėlius, čiobrelį su grietine, garstyčiomis ir medumi. Paskaninkite druska, pipirais.
  4. Tiekite su kepta žuvimi. Yra norui, galite žuvį supjaustyti ar paplėšyti.
  • Medus naudojamas, kad nesijaustų grietinės rūgštumo ir garstyčių intensyvaus skonio.

Aistra Gaminti!

 


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.