Burokėlių kreminė sriuba

Barščius aš mėgstu nebent su kopūstais, o ir šiaip tai sriuba po čili sriubos kuri geriausiai sušildo!

Sriuba kurią verdate dažnai, bet ji ryškesnė už auksinį rudenį ar elegantiškai krintančias snaiges 🙂

Smagiausia dalis, kai su trintuvu ETA VITAL BLEND  nebelieka jokių problemų iš bet kokios sriubos pagaminti kreminę sriubą! Viską suverčiate į trintuvą 1 – 2 minutės ir jau paruošta!

Reikės

500 g virtų burokėlių

2 stiklinių grietinėlės

1 nedidelio poro

1 svogūno

1 morkos

2 šakelių kalendros

1 aitriosios paprikos

1 stiklinės vandens

Žiupsnelio malto imbiero

3 skiltelių česnako

200 g vytintos jautienos

1 žaliosios citrinos

2 obuolių

Druska

Pipirai

Soja

1 šaukšto garstyčių

Šlakelio aliejaus

Gaminimas

  1. Morką, svogūną, česnaką ir vytintą jautieną supjaustyti kuo smulkiau. Įkaitinti keptuvę ir pilti aliejų, pakepinti morką, suberti svogūnus, česnakus, jautieną. Pakepinti kol daržovės suminkštės.
  2. Burokėlius ir obuolius per burokinę tarką smulkiai sutarkuoti, apšlakstyti laimo sultimis. Sukapoti smulkiai kalendrą ir suberti ant sutarkuotų burokėlių ir obuolių. Viską rankomis įtrinti.
  3. Į puodą supilti grietinėlę ir vandenį, statyti ant kaitros. Suberti marinuotus burokėlius su obuoliais.
  4. Supjaustyti čili pipirą ir suberti į puodą, suberti visas kepintas daržoves ir jautienos kumpį.
  5. Supjaustyti porą žiedais ir suberti į sriubą.
  6. Sriubą užvirti, paskaninti prieskoniais, imbieru, garstyčiomis. Išmaišyti. Jei rūgštu, berkite truputį cukraus.
  7. Viską trintuvu ETA VITAL BLEND  sutrinti, po sutrinimo vėl užvirti.

Skanaus 🙂 Ir iki kitų kartų 🙂

 


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.