Burokėlių užkandis su šokoladu

   Burokėlis… Atradau jį savo virtuvėje visai kitaip, nei esam pratę. Atradau jį su šokoladu, kas man yra vau. O viskas prasidėjo taip… Dalyvavau prieš mėnesį maisto festivalyje SKANAUS, su liofilizuotų produktų įmone VERTAS (bendradarbiavome), turėjau paruošti patiekalą su liofilizuotais milteliais, na tuomet ir šovė mintis! Iškepti šokoladinį biskvitą, jį supjaustyti ir padaryti burokėlių kremą. Receptas yra kiek žemiau.
  Būtent tada supratau, kad koks tai puikus duetas! Tuomet kilo idėja paruošti buokėlių užkandį su šokoladu. Tai vat, ir likau rezultatu labai patenkintas.
Dalinuosi receptu, dalinuosi ir nuotrauka. Nuotraukoje labai improvizavau, norėjome ne tik skanaus, bet ir gražaus rezultato. Tad, leiskite savo fantazijai, pajusti ne tik skonį, bet ir grožį lėkštėje.

1. Virtą burokėlį nusausinkite, supjautykite kubeliais. Sudėkite į norimą indą.
2. Pusę šokolado plytelės, atšildykte garų vonelėje, truputį atvėsinkite, sudėkite į indą.
3. Smulkiomis skiltelėmis supjaustykite figą, sudėkite į indą, berkite serbentų, truputėlį garstyčių daigų.
4. Imkite pagaliuką, smeikite į burokėlį, serbenta ir į šokoladą, užkaskite figa ir šakele daigelio.

Skanaus 🙂


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

NERIJAUS IR GIEDRĖS VESTUVĖS

RIESTAINIAI SU VIŠTIENA

TINGIAIS SAVAITGALIAIS – TINGINYS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.