Citrininis plokštainis

Galiu prisipažinti, kad labai nemėgstu citrinų ir nemėgstu, kas yra rūgštu, tačiau darbe paragavau kolegos keptą citrininį pyragą, buvo taip rūgštu, kad buvo sunku valgyti. Na… Tada ir kilo idėja, kepti nemėgstamą citrininį pyragą, tik skaniai 🙂 Gavosi iš pirmo bandymo. 
Pastaba*** karčios citrinos, gali pakeisti pyrago skonį.
Taigi. Labai paprasta viskas, kaip du kart du, ir pamatysit kaip skanu!
Reikės tešlai
3 stiklinių miltų
150 g sviesto
2 kiaušinių
2 šaukštų grietinės
Šaukšto cukraus
Žiupsnelio druskos
Įdarui
250 g maskapronės sūrio
Plytelės baltojo šokolado
2 kiaušinių
3 citrinų
4 šaukštų cukraus
1 – 2 šaukštų krakmolo, priklauso nuo tirštumo.
Pusės stiklinės šalto vandens
20 g sviesto
Gaminimas
1. Sviestą supjaustykite kubeliais, suberkite miltus, cukrų, druską. Rankomis trinkite tarp pirštų, kol sviestas susijungs su miltais.
Kiaušinius išplakite su grietine, sumaišykite su miltų mase. Minkykite tešlą. Uždenkite maistine plėvele ar maišeliu ir palikite šaldytuve apie valandą.
2. Citrinas nulupkite, išimkite kauliukus ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Į puodą dėkite sviestą ir statykite ant kaitros,suberkite citrinas ir ant lengvos kaitros kaitinkite, suberkite cukrų. 
3. Į vandenį suberkite krakmolą ir išplakite, kad neliktų gumbų. Supilkite į citrinų sirupą ir maišykite kol viskas sutirštės. Sutirštėjus, nutraukite nuo kaitros, palaukite kol visiškai atvės.
4. Baltąjį šokoladą ištirpinkite garų vonelėje ir sumaišykite maskrponės sūriu ir 1 kiaušiniu.
5. Tešlą padalinkite į tris dalis. Visas dalis iškočiokite torto formos lakštais. Dėkite pirmą į formą, sutepkite maskarponės mase, dėkite antrą lakštą ir sutepkite citrinų mase, uždenkite paskutiniu lakštų.
6. Likusį kiaušinį išplakite ir teptuku ištepkite pyragą. Kepkite 180 laipsnių temp. Kol gražiai paskrus.
Skanaus 🙂


Susiję straipsniai

3 Discussion to this post

  1. Veronika M. parašė:

    Man trijų citrinų buvo labai per daug. Būtų pusantros, na, daugiausia dviejų užtekę. Didžiausią likutį išmečiau, nors mano tortų forma tikrai didelė. Bet nieko tokio. 🙂
    Tada kitas reikalas – net pridėjus jūsų rekomenduojamą krakmolo kiekį, mišinys buvo per skystas, teko kone padvigubinti krakmolo dozę. Ir trečias dalykas su tuo citrinų nuoviru – kažkaip kartu. Per kartu. Bandžiau griebtis cukraus, tai dar šaukštą įdėjau, tačiau kartumas liko.
    O dabar pašoviau į orkaitę. Laukiu kol paruduos (įdomu per kiek čia? :D). Tada pasidalinsiu.
    P.s. tas maskarponės ir baltojo šokolado mišinys… mmm, kelis šaukštus sau pasilikau. 😀

  2. Veronika, naudojau recepte 3 vidutinio dydžio citrinas. Buvo pats tas, iš ko sprendi, kad buvo per daug?
    Dėl krakmolo, atminkite, tai, kad kol vėsta, labai viskas sutirštėja, čia kaip su padažu, tai tikrai nereikia persistengti su krakmolu ir skubėti.
    Pyragas paruduoje nuo orkaitės priklauso, pas mane kepė 40 min, pas kitus gali ir 30 min.
    Kartumas jau priklauso nuo pačių citrinų, mano klaida, kad nepaminėjau to, kaip pastabos, kad karčios citrinos gali viską sugadinti.
    Man maskarponės neliko visai 🙂 keli šaukštai manau dar būtų gal tilpę?
    Pakoreguosiu receptą su pastabomis! Ačiū už jas, man tai svarbu!!!
    Prašau pasakykite kaip gavosi? Atvėsęs jis buvo super skanus! Kaip jums???

  3. Veronika M. parašė:

    Sprendžiu, kad buvo per daug todėl, kad nebebuvo jau kur dėti to nuoviro, jei būčiau viską sudėjusi, pyragas plaukiotų jame. Juo labiau žinojau, kad nuoviras kartus, todėl nenorėjau pyrago sugadinti. 🙂
    Dėl krakmolo esate teisus. Supanikavau, matyt. 😀
    Dėl laiko – ir pas mane kepė 40min. Na, matėsi, kad jau gražus pyragas (nors "gražiai parudavęs" yra subjektyvu, tačiai pavyko man suprasti).
    Maskarponės buvo kaip tik, bet kelis šaukštus sau paskanavimui pasilikau, nes labai jau skanu!
    Na, ir galiausiai – pyragas tiek šiltas buvo skanus, bet atvėsęs…kartumo sumažėjo, liko rūgštumo nata, o sviestinė tešla viską vainikuoja. Skanu! Puikus jūsų atradimas!
    Eilinį kartą pavyko jūsų receptas. Ačiū! 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.