Cukinijų suktinukai su vištiena

Esu padaręs ir nufotografavęs ne vieną šimtą patiekalų, tai tikrai nemažas skaičius, tačiau šiame tinklaraštyje galima rasti tik šimtuką. Todėl, kol dirbu prie naujo projekto, aš su Jumis dalinuosi savo senaisiais receptais. Džiaugiuosi tam rasdamas laiko, o dar daugiau džiaugiuosi, kad vis bėgant laikui, esu labiau skaitomas. Dabar toks laikas, kada darbai patys ateina, o man tenka tik dirbti tai, kas man patinka. Kitaip sakant – pasiimti.

Kartais manęs klausia: „Na kaip gi taip patinka, dirbi septynias dienas per savaitę ir nei kiek nepavargsti?“
Kasdien nuovargis stiprėja, ir tikrai galėčiau sakyti, kad jis malonus ir bla bla.a.. Bet tikriausiai meluočiau.. BET po visos sunkios dienos, grįžęs čiumpu knygą ir į lovą, tai geriausias poilsis. Ryte vėl viskas iš naujo, vėl prabundu nuo noro eiti ir daryti. Visiems linkiu šio jausmo.
O šis patiekalas, mano pirmosios Pauliaus vaišės knygos hitas. Spalvomis, skoniu ir paprastumu… Todėl, vis dar nesuprantu, kodėl jo čia dar nėra…
Receptas
250 g vištienos krūtinėlės
1 didelės cukinijos

7-8 gabalėliai ananaso savose sultyse
1 svogūno
200 g pomidorų savose sultyse
2 česnako skiltelių
Šaukšto balzaminio acto
Špinatų saujelės
Stiklinės pieno
Stiklinės tarkuoto kietojo sūrio
2 šaukštų miltų
3 šaukštų sviesto
Druskos, pipirų
Gaminimas
1. Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais, padruskinkite ir papipirinkite. Svogūną ir česnaką supjaustykite smulkiais kubeliais. Įkaitinkite keptuvę ir suberkite kepti svogūną ir česnakus, vis pamaišykite ir kepkite kol svogūnas pagels. Suberkite vištieną ir kepinkite toliau.
2. Vištienai pakepus apie 7min, sudėkite pomidorus ir kelis šaukštus jų sulčių. Pamaišykite ir uždenkite dangčiu.
3. Kol keptuvėje viskas troškinasi, susipjaustykite kubeliais ananasus. Suberkite į keptuvę. Truputį berkite druskos ir pipirų. Ir viską patroškinkite dar 5min.
4. Kol viskas troškinasi, su skustuku išskuskite iš cukinijos juosteles.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.
6. Keptuvę nutraukite nuo kaitros ir suberkite viską į dubenį, ragaukite ar nieko netrūksta. Įpilkite kelis lašelius balzaminio acto ir sudėkite perplautus špinatus. Išmaišykite.
7. Į kepimo skardą dėkite šaukštą sviesto, ištepkite rankomis visą skardą. Cukinijos juosteles dėkite vieną prie kitos, susukę į rutuliuką.
8. Po šaukštą dėkite į cukinijos juostelių rutuliukus įdaro. Ir taip padarykite su visais.
9. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 15min.
10. Į puodą dėkite visą likusį sviestą, dėkite ant kaitros ir laukite kol ištirps. Dėkite miltus ir viską maišykite, supilkite pieną, nenustodami maišyti. Maišykite kol padažas sutirštės ir suberkite sūrį ir viską maišykite kol sūris ištirps. Dėkite truputį druskos ir nutraukite nuo kaitros.
11. Ištraukite skardą iš orkaitės ir užpilkite padažu. 
 
Skanaus

Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.