Daržovių pyragas su austrių padažu

Manęs dažnai klausia, kaip pagaminti skanią pyrago tešlą. Ir štai dalinuosi su jumis receptu, kuris leis  mėgautis improvizacija kepant visokius kepinius.

Tešlai reikės:

3 stiklinių miltų
200g sviesto
3 kiaušinių
2 šaukštų grietinės
žiupsnelio druskos
Pyragui reikės:
1 raudonos paprikos
1 mėlynojo svogūno
Saujelės mėgstamų grybų
Saujelės špinatų
Saulėje džiovintų pomidorų ( sausų )
Šaukšto austrių padažo
3 šaukštų aliejaus
3 kiaušinių
Šaukšto majonezo
Stiklinės plonai tarkuoto parmezano sūrio
Druskos, pipirų
Gaminimas
1. Sviestą supjaustykite kubeliais. Sumaišykite su miltais. Trinkite masę tarp delnų, kol miltai susijungs su sviestu ir matysite daug mažų gabaliukų.
2. Kitame dubenyje – kiaušinius išplakite su grietinę ir druska. Sumaišykite su miltų mase. Minkykite tešlą, kol taps viena masė. Pašaldykite šaldytuve 2-3 valandas.
3. Svogūną supjaustykite plonais žiedais, Papriką lazdelėmis. Saulėje džiovintus pomidorus – pusiau. Pasirinktus grybus susmulkinkite. Jų neturi matytis, turi jaustis skonis.
4. Įkaitinkite keptuvę, supilkite aliejų ir paprikas, ant lengvos kaitros kepinkite kol paprikos išskirs savo sultis. Suberkite pomidorus ir supilkite austrių padažą, pakepkite kol pomidorai suminkštės.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
6. Tešlą iškočiokite plonai, išklokite kepimo skardą.
7. Svogūnus, špinatus, grybus, masę iš keptuvės suberkite į dubenį, įmuškite kiaušinius, dėkite majonezą ir paprieskoniuokite. Išmaišykite. Sudėkite į skardą kurioje jau yra iškočiota tešla.
8.  Šaukite kepti į orkaitę, keps apie 15 -20 min. Po tiek laiko ištraukite ir berkite sūrio, vėl kepkite kol apskrus.

Aistra gaminti!


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.