Daržovių pyragas

 Tikriausiai pradėsiu nuo to, kad tai velykinis pyragas. Manau jis tinkamiausias velykoms! Nes jo viduje karaliaujančios spalvos, pasakoja apie tai, kad jau pavasaris. Vakar kepiau vienokį, o šiandien prieš važiuojant pas velykų bobutę ( močiutę ) iškepiau šį, sotumo ir pavasario karalių. Paptastesnių pyragų vargu ar rasite, bet skonis toks, kad momentais norisi daugiau nei galima. Prie velykinio stalo, jis ištirpo kaip sniegas šiandien iškritęs!
Reikės
Tešla:
3 stiklinių miltų
200g sviesto
Žiupsnelio druskos
4 kiaušinių ( jei dideli, užteks ir 3 )
2 šaukštų grietinės
Įdaras:
~7 pievagrybių
2 pomidorų
Pusės baklažano
Saujelės šviežio baziliko
Stiklinės tarkuoto sūrio
3 kiaušinių
3 šaukštų grietinės
Druskos, pipirų
Kiaušinio plakiniui
Gaminimas
1. Sviestą supjaustykite kubeliais ir suberkite su miltais į dubenį. Rankomis tarp delnų trinkite miltus su sviestų apie 5min. Kiaušinius sumaišykite su grietine ir druska, išplakite. Sumaišykite su miltų mase, minkykite tešlą. Palike šaldytuve 2 valandoms.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
3. Supjaustykite norimais dydžiais daržoves, pasmulkinkite baziliką.
4. Pjaustykite tešlą ir kočiokite plonai, apdeliokite dugną ir šonus, jei dugną dengsite iš kelių tešlos gabalėlių, tuomet juos sulipinkite.
5. Sudėkite visas daržoves. Berkite druskos, pipirų, berkite baziliko.
6. Kiaušinius suplakite su grietine ir sūriu. Viską užliekite ant pyrago.
7. Pjautykite tešlą ir vėl kočiokite, denkite viršutinę dalį sujungdami su šonais, paspauskite pirštais. Darykite pinutę.
8. Aptepkite pyragą plakiniu. Šaukite į orkaitę, apie 30 min. Bet geriausia stebėti, kada gražiai paruduos tešla, reiškiasi ir daržovėms bus gana!
Aistra gaminti!

Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ĮDARYTA CUKINIJA SU LĘŠIAIS

OMLETO SUKTINIS

MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.