Druskoje kepta žuvis

Dažnai klausiame, kaip skaniai marinuoti ar kaip skaniai paruošti žuvį, tačiau čia kaip gerai mėsai… Beveik nieko nereikia, kad būtų skanu, jei kokybiškas produktas.

Šis receptas gal Jums ir nenaujiena, ir pats jau buvau prieš kelis metus įkėlęs tokį receptą, tačiau kam įdomu, dalinuosi dar kartą.

Reikės

1 išskrostos dorados

1 kg druskos

1 kiaušinio baltymo

2 skiltelių česnako

Šakelės rozmarino

Šakelės petražolių

1 citrinos sulčių

Kepimo popieriaus

JON_6447_PRINT

Gaminimas

  1. Žuvį galite rinktis ir su žvynais, nes kai nusiims druskos sluoksnis, nusiims kartu ir odelė su žvynais. Žuvį įtrinkite tarkuotu česnaku, prikiškite į jos vidų rozmarino, smulkintų petražolių. Apšlakstykite citrinos sultims.
  2. Kiaušinio baltymą išplakite iki standumo. Sumaišykite su druska. Druską rekomenduoju rinktis rupią druską.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  4. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą, berkite 1/3 druskos, dėkite ant jos žuvį ir užklokite druska.
  5. Kepkite iki 30min. Neperkepkite. Žuvies temperatūra turi būti iki 70 laipsnių.
  6. Skaniausia žuvis yra, žinoma švieža, taip galite keisti doradą į lydeką ar menkę ar kitą…
  7. Kai žuvis iškeps, išjunkite temperatūrą, praverkite orkaitės duris ir palaikykite ją apie 15 min, pailsėti po ilgo kepimo.
  8. Jei žuvis svers daugiau nei 1kg, rekomenduoju naudoti 1.5 kg druskos.
  9. Nulupkite druską, ir skanaukite.

Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ĮDARYTA CUKINIJA SU LĘŠIAIS

OMLETO SUKTINIS

MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.