Eklerai, ekleriukai… Su viskuo, kas tik patinka

  Nu tikrai… Mano skaniausi užkandžiai, kai gaminu vieno kąsnio užkandžius vakarėliams, visada juos kepu. Visad visiems patinka, nes jie tokie, lyg niekuo nekalti, tokie gražūs ir nė nepastebi kai 10 tavo burnoje :). 
Žinoma, po to reikia vakarais dvigubai begti. Dalinuosi superniu receptu. Išmokau iš savo mokytojos, todėl turiu tai paminėti, kad receptas tik pusiau koreguotas mano 🙂

Nuotraukoje eklerai su įvairiais sūriais. 

Reikės
180ml vandens
Žiupsnelio vanilinio cukraus
Žiupsnelio druskos
80g sviesto
120g miltų
2 mažų kiaušinių

Gaminimas
1. Pradėkite nuo tešlos ruošimo. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Skardą ištieskite kepimo popieriumi.
2. Į puodą pilkite vandenį ir sudėkite sviestą, statykite ant kaitros. Lengvoje kaitroje kaitinkite kol ištirps sviestas. Pamaišykite, patraukite nuo kaitros.
3. Sudėkite cukrų, druską ir miltus, viską lėtais sukamaisiais judesiai mediniu šaukštu išmaišykite kol tešlą taps vienas gumbas ir bus plastelino konsistencijos.
4. Muškite po vieną kiaušinį ir maišykite.
5. Į konditerinį švirkštą sudėkite gautą masę ir ant kepimo skardos išspauskite pūstainius.
6. Šaukite kepti į orkaite apie 20min. Ištrauktus iš orkaitės būtinai atvėsinkite.


Susiję straipsniai

3 Discussion to this post

  1. Dalia parašė:

    O kokius įdarus dar rekomenduotumėte? Labai gražiai atrodo toks padėkliukas 🙂

  2. Dalia parašė:

    O kokius įdarus dar rekomenduotumėte? Labai gražiai atrodo toks padėkliukas 🙂

  3. Tai su varškės sūriu, saulėje džiovintai pomidorais ir špinatais 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ĮDARYTA CUKINIJA SU LĘŠIAIS

OMLETO SUKTINIS

MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.