EKLERAI, PLIKYTI PYRAGĖLIAI, PROFITROLIAI

Kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. Visi žinome apie ką kalbam ir beveik BEVEIK VISI vadiname juos EKLERAIS 🙂 Esame pratę prie tradicinio varianto, tai saldūs, bet manieji šiame recepte bus visiškai nesaldūs.

Sulaukiu daug klausimų kaip aš juos kepu, tai dalinuosi labai senu receptu.

Reikės

260ml vandens

250g miltų

100g sviesto

Pusės šaukštelio cukraus

Pusės žiupsnelio druskos

4 kiaušinių tešlai

1 kiaušinio plakiniui

Gaminimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.
  2. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite sviestą, druską, cukrų. Maišydami užvirinkite ir nutraukite nuo kaitros.
  3. Mediniu šaukštu maišydami suberkite miltus ir statykite greit vėl ant lengvos kaitros, maišykite viską apoe 2 minutes, kad nesviltų. Turi išgaruoti keli procentais vandens.
  4. Nutraukite nuo kaitros ir po vieną maišant įmuškite kiaušinius, viską maišykite iki vientisos gražios tešlos masės.
  5. Sudėkite viską į konditerinį maišelį. Pasiruoškite kepimo skardą, ištieskite kepimo popieriumi, purškite per maišelį eklerus.
  6. Galiausiai, teptuku tepkite eklerus kiaušinio plakiniu. Suteiks gražios rudos spalvos ir bus blizgūs.
  7. Kepkite 10 minučių ir sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių, taip kepkite dar 30 minučių.

Įdarui rinkitės mėgstamus kremus, trintus saulėje džiovintus pomidorus, rūkytą varškę 🙂


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

EKLERAI, PLIKYTI PYRAGĖLIAI, PROFITROLIAI

PANNA COTTA SU MĖLYNIŲ GANAŠU

ANTIENOS TULPĖS (confit)

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.