Gaivios vaisių salotos su itališku sūriu

Pradėkim nuo to, kad gaivios salotos neturi apsiriboti tuo, kad turi būti ir padažas saldus. Šį kartą pagaminau iš namuose esančių likučių – tikrai puikias salotas. Manau tokios puikiausiai tiks prie savaitgalinių burgerių, kuriuos kepsiu lauke.  Juk prasideda grill sezonas.
Reikės
12-15 mažų pomidoriukų
Salotų mišinio (gražgrastės, sultenės, burokėlių lapų)
Apie 10 braškių
1 banano
Šaukšto sviesto
Lašelio sepijų rašalo (nebūtina)
Pusės stiklinės virto kuskus kruopyčių
100g itališko sūrio
Saujelės kepintų pinijos riešutų
Padažui reikės:
Šaukšto grūdėtų garstyčių
Šaukšto medaus
3 šaukštų morkų sulčių
3 šaukštų aliejaus
Gaminimas
1.
Į indą sudėkite šonuose kuskursą. Visą kitą  aplinką indo padenkite salotų mišiniu. Braškes padalinkite į 4 dalis, pomidoriukus –  pusiau. Sudėkite į dubenį. Įkaitinkite keptuvę, sudėkite sviestą ir išilgai perpjauto banano 2 dalis. Pakepinkite kol apskrus. Iškeptą nusausinkite, atvėsinkite, supjautykite stambiais kubeliais ir sudėkite į dubenį. Itališką sūrį supaustykite nedideliais gabalėliais ir delnais susukite kamuoliukus, dėkite į dubenį. Berkite pinijų riešutus. Padažui skirtus ingredientus, šluotele išplakite iki kol visi ingredientai susijungs. Pilkite ant salotų!
AAistra gaminti!

Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.