Galette

 Daug gaminau galetų, patinka man jos, nes tai labai greita ir nereikia didelės fantazijos. Reikia žinoti pagrindus, o tai pagrindas šiam patiekalui yra gera skani tešla.

 Jas gaminti galima įvairiausias, su uogomis, vaisias, šokoladiniais kremais. Su sūriais ar mėsa. Šiandien gaminu aš su parmezanu, daržovėmis ir šonine. Pasakiškas skonis. užkandis tik 4 žmonėms, bet norisi suvalgyti visą vienam. 🙂

Taigi, pagrindui reikės
80g sviesto
120g miltų
Žiupsnelio cukraus
Žiuspsnelio druskos
3 šaukštų pieno
1 kiaušinio plakinio
Įdarui reikės
Saujelės mėgstamo trupintio parmezano sūrio
Poros šaukštų tepamo sūrelio
5-6 riekelių mėgstamos šoninės
5 gabalėlių saulėje džiovintų pomidorų
2 pomidorų
Pusės nedidelio baklažano
Saujos voveraičių
Saujelės špinatų
Druskos, pipirų
Puošimuo – gražgarstės
Gaminimas
1. Pradėkite nuo tešlos. Supjaustykite sviestą kubeliais, sumaišykite su miltais. Rankomis, tarp delnų trinkite kol gausite sviestinius miltus. Berkite druskos, cukraus. Įpilkite pieno ir iškočiokite. Įsukite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve, kol pasiruošite ingredientus įdarui.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
3. Supjaustykite baklažaną ir pomidorą griežinėliais. Saulėje džiovintus pomidorus – susmulkinkite ir sumaušykite su tepamu sūreliu.
4. Išsitraukite iš šaldytuvo tešlą, Atplėškite kepimo skardos dydžio kepimo popieriaus. Dėkite tešlą ir iškočiokite apvalios formos lakštą. Ištpekite tepamu sūreliu. Sudėkite špinatus, voveraites. Ratu išdėkite baklažanus ir pomidorus. TIK NEPAMIRŠKITE PALIKTI BENT 2 CM TEŠLOS, UŽLENKIMAMS. 
5. Ant visko berkite druskos, pipirų ir sudėkite ties viduriu, kad viską uždengtų šoninę. Tešlos šonus užlenkite ir prispauskite. Sutepkite tešlą kiaušinio plakiniu ir šaukite kepti 20 – 25min. 
Puoškite žaluma. Skanaus 🙂


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.