Grikių košė su grybais

  • 12825210_1125674310790711_751446444_n

Risotto šis patiekalas vadinasi mano namuose, tiksliau pasakius tai gal būt risotto atmaina ir su grikiais. Tačiau, čia keliant viešai receptą, pavadinčiau tai KOŠE. Gal bus tiksliau.

Keli patarimai verdant grikius:

  • Tai visavertis pakaitalas mėsai. Šios kruopos yra maistingiausios. Šias kruopas rekomenduočiau naudoti kuo dažniau.
  • Prieš verdant grikius, įkaitinkite kaitlentę kaip tik įmanoma silpniau, statykite puodą ir suberkite norimą kiekį grikių, pakepinkite keletą minučių ir tik tada pilkite vandenį. Pavirkite kelias minutes, ir išjunkite kaitrą, dangčiu uždenkite ir palaikykite 15min. Tuomet grikiai bus birūs.
  • Druska dėkite tik tada kai kepinsite grikius.

Reikės

2 stiklinių virtų grikių

100 g kietojo sūrio

200 g pievagrybių

1 mėlynojo svogūno

Stiklinės grietinėlės

30g sviesto

Šakelės šviežio baziliko

Druskos, pipirų

Gaminimas

  1. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Pievagrybius pjaustykite padalinę į 4-6 dalis.
  2. Ant kaitlentės statykite 2 puodus, sviestą padalinkite per du puodus, į vieną puodą suverskite svogūnus ir pievagrybius, į kitą, grikius.
  3. Grybus kepinkite kol jie suminkštės. Grikius kepinkite kelias minutes ir iš lėto pilkite grietinėlę, nuolatos maišydami. Paskaninkite druska, pipirai, šviežiu baziliku. Virkite kol grietinėlė išgaruos.
  4. Į grikius sudėkite smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį. Išmaišykite.
  5. Į tiekimo indus dėkite grikius, ant grikių ar kur nors šone sudėkite grybus.

Aistra Gaminti!

12784371_10156857175575157_64306474_n


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.