GRUZINIŠKI BLYNAI

Tokios kaip istorijos ilgos nėra, kodėl būtent Gruzija. Darbe nugirdau, kaip bendradarbė prisiminė savo vaikystę ir mamos gaminamą KHACHAPURI, greit paklausiau recepto ir leidau sau improvizuoti.

Šio patiekalo negaliu vadinti tikru KHACHAPURI, nes tai tikriausia atmaina, bet principas labai panašus.

Tešlą gaminau be mielių, o paprastą. Sūrio tokios kuris dedasi į šį patiekalą lietuvoje sunku rasti, todėl ieškojau panašaus.

Ką galiu pasakyti… Kepiau ir tikrai dar ilgai kepsiu. Man labai labai patiko. Suderinau dvi virtuves, gamindamas šalia šio patiekalo TZATZIKI padažą.. Nu gana, pradedu rašyti ir jaučiu šio patiekalo skonį ir seilės kaupiasi.

 

Reikės tešlai

400g miltų

250g rūgpienio

Pusės šaukštelio kepimo miltelių

Žiupsnelio druskos

Žiupsnelio malto muskato

Reikės įdarui

270 g BRINZA sūrio

100g puskiečio sūrio

150g baltojo pelėsinio sūrio

150 g riebios varškės

Ir dar kai ko…

Šlakelio aliejaus

Kepimo popieriaus

Padažui

1 trumpiavaisio agurko

8 šaukštų graikiško jogurto

Kelių lapelių mėtos

Šakelės petražolių

 

14717331_1308331852524955_5224272019565290939_n

Gaminimas

  1. Miltus suberkite į dubenį, sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir maltu muskatu.
  2. Supilkite rūgpienį ir rankomis minkykite tešlą. Uždenkite, palikite kol pasiruošite įdarą.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  4. Visus sūriu sutarkuokite smulkiausiai kiek įmanoma. Sumaišykite su varške.
  5. Tešlą padalinkite į 10 vienodų gumulėlių.
  6. Imkitės kočėlo ir kiek įmanoma ploniau iškočiokite. Dėkite po kupiną šaukštą įdaro ir sulenkite per pusę kaip kibiną ar čeburėką, suspauskite šonus ir sujunkite į viršų, kaip pyragėlį. Spaplokite ir lengvai pakočiokite arba formuokite rankomis. Taip atlikite su visais.
  7. Įkaitinkite keptuvę, pilkite šlakelį aliejaus ir dėkite kepti, kepkite kol iš abiejų pusių gražiai paskrus.
  8. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir sudėkite blynus. Šaukite į orkaitę kepti 5 minutėms.
  9. Kol kepa, pasiruoškite padažą. Agurką supjaustykite smulkiais šiaudeliais, sumaišykite su jogurtu, smulkintomis mėtomis ir petražolėmis.
  10. Skanaukite tiek karštą, tiek šaltą.

Skanaus ir kitų kartų 🙂


Susiję straipsniai

2 Discussion to this post

  1. as parašė:

    nesupratau, ar kepti keptuvėje, ar pirma keptuvėje, o tada orkaitėje pabaigti kepti? ar čia tiesiog aprašyti du skirtingi kepimo būdai: arba keptuvėje arba orkaitėje? 🙂

    • Paulius Strasevičius parašė:

      Apkepti keptuvėje ir po to šauti į orkaitę, nes šonai tešlos lieka dar tokie, kuriuos geriau termiškai apdoroti 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ĮDARYTA CUKINIJA SU LĘŠIAIS

OMLETO SUKTINIS

MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.