ĮDARYTAS VIŠTIENOS KETVIRTIS

Šiandien turėjau svečių ir vaišinau juos įdaryta vištiena, labai greitai paruošiama ir lieka tik palaukt kol iškeps ir truputį pravės. Esmė viso šio užkandžio, kad tiekti jį reikia šaltą ir su mėgstama duona!

Reikės

1 vištienos ketvirčio

150 g vištienos filė

100 g maltos vištienos

Saujelės mėgstamų džiovintų vaisių

Vištienos prieskonių

5 rūšių juodųjų pipirų

Sojos

3 skiltelių česnako

1 šaukšto sezamo sėklų

1 šaukšto medaus

Gaminimas

  1. Vištienos ketvirtį reikia nukaulinti, bet odelės nepažeisti ir nenulupti jos. Palikti storiausio kaulo galiuką, kad vizualiai būtų gražu.
  2. Įtrinti vištienos prieskoniai ir padėti į šoną.
  3. Tuo metu vištienos filė supjaustyti smulkiais kubeliais, sumaišyti su vištienos faršu, įtarkuoti smulkiai česnako, pagardinti soja ir prieskoniais.
  4. Viską sudėti ties vištienos viduriu ir ant viršaus ties viduriu sudėti džiovintus vaisius. Rankomis viską paskirstyti per visą ketvirtį ir gražiai suformuoti, apdengti kaip tik įmanoma labiau vištienos odele.
  5. Į kepimo skardą tiesti kepimo popierių ir perdėti į ją ketvirtį, taip, kad būtų odelės pusė viršuje. Palikti šaldytuve bent 3 valandas.
  6. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  7. Kepimo skardą ištraukti iš šaldytuvo ir įpilti į ją stiklinę vandens, uždengti su folija.
  8. Kepti apie 40 minučių. Priklausomai nuo ketvirčio dydžio.
  9. Po 40 minučių ištraukti kepimo skardą ir nuimti foliją.
  10. Ištepti vištieną medumi ir berti sezamo sėklų.
  11. Dėti kepti atgal 5-10 minučių, kol apskrus odelė su sezamu.

Skanaus ir iki kitų kartų 🙂


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.