Įdaryti agurkai su juoduoju česnaku

  Viskas taip labai paprasta, tik reikia juoduojo česnako, kad šis patiekalas būtų nominuotas geram balui :).
  Žinoma, jo gavau, siunčiausi iš pažįstamų Latvijoje. Lietuvoje jo gausite sunkiau, todėl pakeiskite paprastuoju česnaku.
  Pats juodasis česnakas primena kiek džiovintas slyvas, tik jaučiasi česnako kartumėlis. Jis minkštas ir lipnus. Tačiau labai labai skanus. Šai trumpa istorija apie jį – „Juodasis česnakas“ gaminamas česnako galvutę apie mėnesį fermentuojant aukštoje temperatūroje. Iš išorės jis atrodo visai kaip įprasta česnako galvutė, padengta tokiu pačiu plonu it popierius lukštu. Viduje jis juodas ir kur kas minkštesnės tekstūros.
Dažniausiai juoduoju česnaku gardinami žuvies patiekalai. Jis populiarus dėl to, kad yra ne toks aitrus,kaip įprastas česnakas.
Trūkumas yra tai, kad prekybos centre juodasis česnakas kainuoja kiek brangiau, nei paprastas česnakas. Kita vertus, niekas nemėgsta „Kvepėti česnaku“, tad juodasis česnakas gali būti išeitis tiems, kurie mėgsta juo pagardintą maistą, bet nepageidauja „kvapnių“ pasekmių.



 O štai ir receptas su juoduoju česnaku. Žinoma, kaip minėjau galite keisti paprastu česnaku, ir bus taip pat labai skanu 🙂

Reikės
1 nedidelio karštai rūkyto ešerio
Stiklinės virtų ryžių
4-5 agurkų
Juodojo česnako
Druskos, pipirų
2-3 šaukštų majonezo mangomajo

Gaminimas:
1. Agurkus perpjaukite išilgai ir išskaptuokite arbatiniu šaukšteliu, agurko puseles.
2. Žuvį nulupkite, iškaulinkite, supjaustykite smulkiais kubeliais, sumaišykite su ryžiais, mango majo, paskaninkite druska, pipirais. Supjaustykite porą skiltelių juodojo česnako. Išmaišykite.
3. Viska šaukšteliu dėkite į agurko vidų, tiekite.

Skanaus 🙂

Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

NERIJAUS IR GIEDRĖS VESTUVĖS

RIESTAINIAI SU VIŠTIENA

TINGIAIS SAVAITGALIAIS – TINGINYS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.