Jautienos steikas ir patarimai

Taip jau nutinka gyvenime, kad ne viskas vyksta pagal planą. Tai vat ir man taip nutiko vakar.. Romantiška vakarienė kuri turėjo būti, tapo AŠ SU SAVIMI vakariene. Tačiau negaliu pasakyti, kad man nepatiko, kam nepatiktų valgyti steiką vakare vakarienei, o ir rytui pusryčiams… Taigi, kaip supratote, turėju du steikus, kurie atiteko abu MAN. 
Vakare, prisipažinsiu, kad pasigaminau taip butiškai, tačiau šiandieninį variantą jau drįstu kelti ir Jums, parodysiu, papasakosiu kaip lengvai pasiruošti steiką, užtruksite vos 15min ir romantiška vakariene jau – paruošta 🙂

STEIKAS ir PATARIMAI

Šią vakarienę turite planuoti jau iš anksto ir rekomenduočiau mėsą marinuoti 7 dienas prieš kepimą. Tačiau taip marinuojant, reikėtų laikyti visiškai sandariai, ją uždarius ir iki – 3 temperatūroje.
Mėsą bus sultingesnė, labiau virškinama, pajusite nejusto minkštumo, nepatikėsite, kad tai padarėte PATYS. 
Naudojau – limuzino veislės mėsą. Aš manau ji vertingiausia ir skaniausia steikui. Rekomenduoju ir nebijau to garsiai sakyti, tačiau jei kas nors turės argumentų dėl mano nuomonės, lauskiu pagrįstos.
Vieno steiko svoris – rekomenduoju daryti storesnius, mažesnė tikimybė, kad perkepsite, nes kuo plonesnis, tuo greičiau jis perkeps ir bus kietas. Jokiu budu, steiko nemuškite, sugadinsite. Jis turi būti nepažeistas, kad pasiliktų visos sultys.
Kepant steiką, svarbu žinoti, kad temperatūra turi būti aukšta, aš kai kepu steiką, taip, būnu tarp dūmų, tačiau kvapas ne degėsio, o skaniai kepamos mėsos. Taip yra todėl, kad steikas apsitraukia, ir visos sultys pasilieka jo viduje, tada ir atsiranda visas dūmelis

Vadovaukitės keliais šiais punktais, ir manau viskas pavyks.. Kiek dar svarbiau, nuo keptuvės neatsiraukti, neužsimti kitais dalykais. Nes tiesiog – perkeps.

Receptas
400g jautienos limuzino mėsos
5 rūšių pipirų ( būtina, nekeiskite į jokius kvapnius ar paprastus – nieko blogiau negali būti )
3 – 4 šaukštų sojos ( taip, sojos, geros ir skanios sojos, su ja skaniausi steikai ).
Nepatikėsite, bet viskas. Gerai mėsai nieko daugiau nereikia, jei norite daugiau skonių ( česnako, baziliko ar rozmarino, naudokite marinuojant daržovėms, prie steiko, tačiau steikui – pakaks ).

Įkaitinkite keptuvę, pilkite šlakelį aliejaus. Keptuvė turi būti karšta, tik tuomet dėkite steikus kepti.
Kepiau po 2min, aukštoje temperatūroje iš kiekvienos pusės.

GARNYRAI ir SVIESTAS






Pradėsiu nuo to, kad nelabai mėgstu padažus prie geros ir naudingos mėsos. Kam naikinti jos skonį? Todėl aš renkuosi klasikinį variantą citrininį sviestą ir baziliką. Jums pasiruošti prireiks:

200g sviesto
1 citrinos
Kelių šakelių šviežio baziliko

Gaminimas
1. Į dubenį išspauskite citrinos sultis ir sutarkuokite pusės citrinos žievelę. Sudėkite sviestą. Baziliką sukapokite ir dėkite į dubenį.
2. Viską išsukite ir susukite maistinėje plėvelėje, kaip labai ploną vyniotinį. Palikite bent 30min šaltai. Patieksite atpjovę, ant ŠILTO STEIKO.

Garnyrui pasirinkau daržoves, kurias visas pjaustyti pasirinkau šiaudeliais. Čia jau Jūsų improvizacija.
Bulves sutarkavau griežinėliais, kepiau orkaitėje, aukštoje temperatūroje, kol gražiai paskrudo.

Taigi, jei pasirinkote gaminti steiką namuose, turite arba būti virtuvėje nebe naujokas, arba skaityti patarimus ir vadovautis jų.

Prieš linkėdamas skanaus, noriu pabrėžti, kad steikas turi pailsėti, todėl po kepimo jam sveika pailsėti bent 3min, pvž įsuktas į foliją…
Taigi, skanaus!

Nepamirškite vyno!! 🙂


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

EKLERAI, PLIKYTI PYRAGĖLIAI, PROFITROLIAI

PANNA COTTA SU MĖLYNIŲ GANAŠU

ANTIENOS TULPĖS (confit)

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.