Kalėdinės žąsies receptas

Šiandien ta diena, kada jau reikia marinuoti, tai jei kam padėsiu, tai prašom naudokitės patarimais!

 

Reikės

1 žąsies

3 apelsinų

Žvėrienos prieskonių

5 rūšių juodųjų pipirų

Vištienos prieskonių

Kmynų

5 skiltelių česnako

Sojos

Balzaminio acto

3 šaukštų medaus

Pusės stiklinės aliejaus

Kepimo rankovės

 

Gaminimas

  1. Rinkitės jau išdarytą žąsį, beliks tik marinuoti. Mano manymu, ir kiek teko ragauti, tai geriausia yra LAPINO PUOTOS žąsys.
  2. Visus prieskonius, medų, soją, balzaminį actą, soją ir susmulkintus česnakus sumaišykite su aliejumi.
  3. Įtrinkite žąsį gautu marinatu.
  4. Apelsinus supjaustyti stambiai į 4 dalis. Prikimišti į žąsies vidų.
  5. Suriškite žąsies kulšelės, uždenkite maistine plėvele ir laikykite iki Kalėdų ryto šaltai.
  6. Kalėdų rytą įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
  7. Žąsį perdėkite į kepimo rankovę, suriškite maišelį.
  8. Dėkite į skardą ir šaukite kepti.
  9. Žąsis kepa 1 kg – 25 minutes.
  10. Skanaus ir gražių švenčių 🙂

 


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.