Kalėdiniai šokoladiniai sausainiai

Taip jau būna, kad įkvėpimas atsiranda ir vakare 🙂 Šiandien po darbo nusprendžiau iškepti šventinių sausainių pagal savo receptą. Ir va jie dar karšti, o aš skanausiu parašęs 🙂

Reikės

3 stiklinių miltų

1 kiaušinio

150 g sviesto

50 ml romo arba raudono vyno

Žiupsnelio kepimo miltelių

1 stiklinės cukraus

Žiupsnelio cinamono

Žiupsnelio malto imbiero

Žiupsnelio malto muskato

Žiupsnelio malto gvazdikėlio

2 plytelių juodojo šokolado

Gaminimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
  2. Dubenyje mikseriu išplakite kambario temperatūros sviestą, cukrų, romą ir kiaušinį.
  3. Suberkite visus prieskonius, išplakite.
  4. Miltus sumaišykite kitame dubenyje su kepimo milteliais. Suberkite į sviesto masę ir viską rankomis minkykite.
  5. Minkykite kol tešla sulips ir gausis vienas nelimpantis prie delnų gumbas.
  6. Iškočiokite. Išspauskite formeles.
  7. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir sudėkite sausainius.
  8. Kepti apie 10 min.
  9. Atvėsinti.
  10. Garų vonelėje sušildyti šokoladą ir vieną sausainio pusę merkti į šokoladą. Taip padaryti su visais.
  11. Atvėsinti vėsioje vietoje apie 20 min.

Skanaus ir iki kitų kartų 🙂


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.