Kanelės

  • 12805993_972871146082116_2953149846146629899_n

Istorija trumpa ir labai aiški.

Esu paieškuose maisto indelių, apsilankiau viename prekybos centre, kur radau parduotuvę būtent tokių dėžučių.

Žiūrau puikuojasi gražiai silikoninė kanelių formelė, na ir pasiemiau ją, kodėl gi ne.. Laikas išbandyti ir man. Pradėjau iš vakaro ieškoti, skaityti receptų, kurių yra tiek, kiek nei vienas nepagalvotumėte. Ir kaip dabar atsirinkti, tą GERIAUSIĄ??. Tačiau pagrindus žinojau, ir padariau tikrai skanų rezultatą ir iš pirmo karto.

Trumpai apie kanelę

  • Tai pyragėliai karamelizuotos kietesnės (traškesnės) išorės, korėto ir mikšto vidaus.
  • Kanelės nevadinkite sausainiu, tai – pyragėlis.
  • Kanelės yra kilusios iš Prancūzijos.
  • Jas kepant – reikia kantrybės.

Daugiausiai skaičiau pačių Prancūzų receptus, tik kai kas gavosi iš akies ( pagal mane ). Pvž, daug kur rašo vanilės esencijos piltis kelis šaukštus, ŠAUKŠTUS??? Na, manau per akis yra keli lašeliai. Taigi, ilgai netušežodžiausiu, ir pradedam kanelių istoriją, Jūsų virtuvėje!

12809528_972871186082112_1838840132960384183_n

Reikės 20 kanelių

550 ml pieno

4 kiaušinių iš jų – 2 trynių tik ( tai radau visuose receptuose apie kiaušinius, kad tokia propocija )

3 šaukštų tamsaus romo

Pagal skonį vanilės ( vanilinis cukrus, vanilės ankštis, vanilės esencijos ) vieną iš šių

200 g cukraus

100 g sviesto

110 g miltų

Nekupino šaukšto druskos

Kelių šaukštų rudojo cukraus

Gaminimas

  1. Inde sumaišykite: druską, cukrų, miltus.
  2. Į puodą supilkite pieną, vanilę, romą. Statykite ant kaitros. Kaitinkite iki tol kol pradės lengvai burbuliuot.
  3. Į puodą dėkite 50 g sviesto, statykite ant kaitros. Lengvoje kaitroje ištirpinkite.
  4. Į miltų masę įmuškite kiaušinius ir trynius, rankomis viską išmaišykite, mažais šlakeliais supilkite sviestą ir nuolat maišykite, gausis vientisa masė.
  5. Supilkite mažais šlakeliais pieną, nuolatos šluotele maišant.
  6. Statykite pavėsti. Maistine plėvele užklokite dubenį ir statykite į šaldytuvą 12 valandų.
  • Tešla bus skysta, skystesnė už lietinių blynų masę.
  • Jei bus miltų gabalėlių, pasinaudokite mikserio pagalba.
  • Pieną pilkite kol jis karštas, tačiau palikite kambario temperatūroje pavėsti tešlai.

Kepimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių temperatūros ( daug kur rašo 250 laipsnių, tačiau silikoninės neperneša tokio karščio, todėl geriau nerizikuoti, užteks ir 230 laispnių).
  2. Formeles ištepkite sviestu, kurio liko 50g. Visas formeles apiberkite ruduoju cukrumi.
  3. Ištraukite iš šaldytuvo tešlą ir permaišykite, nes paviršiuje bus sviesto plutelė.
  4. Supilkite į formeles. SVARBU. Pilkite, kad liktų laisvos vietos minimum 1cm. Kitaip jūsų kanelės išeis pasivaikščioti.
  5. Šaukite kepti. Tokioje temperatūroje kepkite 15min.
  6. Po 15 min, sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepkite dar 55min.
  • Jei jūsų orkaitė neturi vedinimo funkcijos, praverkite kas 15min, orkaitės duris ir užverkite.
  • Jei atsitiks taip, kad kanelė atrodys labai iškilus, ją reikia pirštais (KARŠTA), sugrąžinti atgal į jos formelę.
  • Silikoninę formelę statykite ant kepimo skardos, ne ant grotelių ir tik tada supilkite tešlą.
  • Po kepimo atvėsinkite kaneles ir tik tada jas ištraukite.
  • Jei ragausite jas karštas, primins vidus manų košę ir gali pasirodyti neiškepus, tačiau kai jos atvės, pamatysite koks gražus, minkštas ir korėtas jų vidus.

Taigi, daug kanteybės, tačiau rezultatas jus nustebins. Vadovaukitės taip kaip parašyta, o kas neaišku – rašykite ir klauskite. Padėsiu.

 

Aistra Gaminti!

12784371_10156857175575157_64306474_n


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.