Karamelizuotų bananų desertas

  Oh.. Vaikystę man primenantis desertas, ir tikrai niekas vaikystėje tokio niekas nevalgė, bet patys skoniai primena vaikiškus desertus, tokiu kaip pvž plakta grietinėlė su vaisiais…
Ieškojau to tobulo dešimtuko, kaip šiuolaikiškai tai atkurti, skonio nekeičiant, tik truputį patobulint… 🙂

Gavosi labai labai geras rezultatas. Tiems, kam patinka eksperimentuoti ir lepinti artimus saldėsiai, tai šis, ypač savaitgalio pusryčiams TINKAMIAUSIAS…

Pradžia atrodė taip…

Naudojau liofilizuotu uogų miltelius… Bet namuose kadangi to neturite, tai nereikia 🙂

Reikės 2 porcijoms
2 bananų
2 šaukštų rudojo cukraus
25 g cukraus
250 g maskarponės sūrio
Pusės stiklinės grietinėlės 35%
Saujelės lukštentų pistacijų
2 skiltelių juodojo šokolado
Pusės apelsino žievelės

Gaminimas
1. Grietinėlę sumaišykite su šaukštu cukraus, įtarkuokite žievelės ir išplakite iki standžių putų, sumaišykite su maskarponės sūriu ir vėl paplakite, kad viskas būtų standu. Svarbu, kad viskas būtų ką tik ištrauktą iš šaldytuvo. Visą masę dėkite į šaldytuvą palaukti savos eilės.
2. Bananus nulupkite, pjaukite išilgai. Įkaitinkite keptuvę ir sudėkite sviestą ir du šaukštus cukraus ir iš abiejų pusių pakepkite bananus po 2min.
3. Šokoladą per smulkiausią tarką sutarkuokite, pistacijas peiliu sukapokite.
4. Į ovalų indą sudėkite dalį maskarponės kremo ir suverskite į lėkštę, apiberkite šokoladu, pistacijomis ir dėkite bananus. Taip padarykite ir su likusia porcija. Tiekite.

Skanaus 🙂


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ĮDARYTA CUKINIJA SU LĘŠIAIS

OMLETO SUKTINIS

MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.