KEPTA KIAULIENOS ŠONINĖ

Ruošiuosi šventėmis ir gavoji ką gi padaryti skanaus, greito ir paprasto. 0.5 kg šoninės su Ieva suvalgėm per 30 minučių, buvo tikrai skani ir kepsiu ją šventėms TIKRAI 🙂

Reikės

0.5 kiaulienos šoninės

2 skiltelių česnako

5 rūšių juodųjų pipirų

Kmynų

Vištienos prieskonių

1 šaukšto Angliškų garstyčių

Džiovinto baziliko

Malto imbiero

2 šaukštų sojos

2 šaukštų saldžiai aštraus padažo (sweetchilli)

5 šaukštų aliejaus

Gaminimas

  1. Į dubenį sudėti pagal norimą kiekį prieskonius, luptus česnakus, supilti aliejų, soją.
  2. Viską blenderiu sutrinti.
  3. Įtrinti visu gautu prieskonių mišiniu šoninę.
  4. Marinuoti per naktį. Laikyti šaldytuve.
  5. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  6. Į kepimo skardą įpilti 2 stiklines vandens.
  7. Šoninę įsukti į foliją. Dėti į skardą ir kepti.
  8. Kepti apie 25 – 30 minučių.
  9. Ištraukus šoninę geriausiai ją vėsiai paslegti bent 2 valandoms.

Tiekiau su JORKŠYRO PUDINGU RECEPTAS, kuriam naudojau ir ETA VITA VITAL BLEND trintuvą 🙂

1 stiklinę pieno įpyliau į blenderį su 1 kiaušiniu ir 1 stikline miltų ir druska. Viską išplakiau, pagardinau riešutais ( nebūtina)

Įkaitinau orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros ir tešlą supyliau į keksiukų formeles. Kepiau 15 minučių. Atvėsinau orkaitėje, kad nesusitrauktų.

Skanių atradimų, belaukiant švenčių !


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.