Kepti orkaitėje ravioliai

Šiandien grįžau namo iš konditerijos studijos, kurioje buvau komisijos narys ir vertinau megėjų komandas, gaminančias desertus. Stebėdamas darbus aš dar kartą įsitikinau, kad man konditerija yra labai labai prie širdies, nors ir esu kulinaras.

Įkvėpimas nedingo, bet su Jumis dalinuosi raviolių receptu. Kuriuos gaminau su triušiena, bet tikrai galima pakeisti į vištieną. Superinis reikalas gavosi, ir tikrai nenuvylė 🙂

Reikės tešlai

60ml vandens

2 kiaušinių

2 su puse stiklinės miltų

Druskos

Malto muskato

 

Įdarui

250 g triušienos mėsos ( LAPINO PUOTA ) arba vištienos

1 obuolio

50 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio

2 šaukštų fetos sūrio

5 rūšių juodųjų pipirų

Vištienos prieskonių

Šlakelio sojos

Aliejaus kepimui

1 kiaušinio plakinio

*Kepimo popieriaus

 

Gaminimas

  1. Pradėkite nuo įdaro. Triušienos mėsą susipjaustykite smulkiais kubeliais, įtrinkite su vištienos prieskoniais, pipirais, soja. Įkaitinkite keptuvę, pilkite aliejaus, apkepinkite aukštoje temperatūroje, kol gražiai apskrus. Atvėsinkite.
  2. Obuolius smulkiais kubeliais supjaustykite, sumaišykite su feta ir kietuoju sūriu. Įmaišykite triušieną.
  3. Tešla: Dubenyje miltus sumaišykite su muskatu ir druska. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius su vandeniu. Lėtai pildami sumaišykite šias dvi masės, nuolat maišant.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  5. Iš tešlos iškočiokite kiek įmanoma plonesnį kvadratinį blyną. Padalinkite pusiau.
  6. Ant vieno lakšto pasidarykite žymeles ties kur dėsite įdarą. Palikite vieną nuo kito bent po 2-3 cm.
  7. Ties žymėm dėkite po šaukštą įdaro. Ant visko dėkite lakštą, kuris liko, sutvirtinkite šonus. Supjaustykite kiekvieną raviolį ir šlapiais piršais užspauskite visų kampus.
  8. Sudėkite į kepimo skardą ir ištpekite kiaušinio plakiniu.
  9. Kepkite apie 15 min, kol gražiai paruduos.
  10. Valgykite tik karšus. Skaniausia.
  11. Taip buvo viduje skysta, kad nereikėjo padažo, tiesiog išspaudžiau citrinos. Pasaka 🙂

Skanaus ir iki kito KARTO 🙂

 


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.