Kibinai su vištiena ir sūriu

Tikriausiai tie, kad mane pažįsta, tas žino pas ką gaus skaniausių kibinų. Juos suku ir kepu jau 4 metai, ir tikriausiai nebuvo savaitės, kada jų nesukčiau. Taigi, galiu save vadinti tikru kibinų specialistų, tačiau kiek teko mokyti kitus, sekasi kiek sunkiau… Kiekvienas turi savąją sukutę, mano tokia kokios žodžiais nelabai ir nupasakosi. Tad receptą parašysiu, o jau kaip susuksit, taip susuksit 🙂

Reikės


3 stiklinių miltų
160g sviesto
3 kiaušinių
2 šaukštų grietinės
Druskos

Įdarui

500g vištienos krūtinėlės
1 svogūno
Druskos, pipirų
Pusės stiklinės kefyro
100g kietojo sūrio

Gaminimas

1. Į dubenį suberkite miltus. Sviestą supjaustykite kubeliais ir berkite į miltus. Rankomis viską minkykite. Nepersistenkite, turi likti sviesto gumbulėlių. Turi būti sviestiniai miltai. 
2. Į kitą indą įmuškite 2 kiaušinius, išplakite. Supilkite grietinę, žiupsnelį druskos ir vėl viską išmaišykite
.3. Pilkite kiaušinio ir grietinės masę į miltų masę. Viską rankomis išminkykite, kol nelips prie rankų. Dėkite į dubenį ir uždenkite jį. Statykite į šaldytuvą. Laikykite apie 2 valandas.
4. Ruoškite įdarą. Vištieną supjaustykite kubeliais ir dėkite į indą. Svogūną ir sūrį pjaustykite kubeliais, berkite prie vištienos. Berkite prieskonių pagal skonį. Pilkite kefyrą ir viską išmaišykite.
5. Sušalusią sviestinę tešlą pjaustykite riekelėmis vienodo dydžio. Ant stalo berkite truputį miltų ir kiekvieną gabalėlį tešlos iškočiokite plonai. Ant iškočiotos tešlos dėkite po šaukštą įdaro masės. Susukite kibinus. Į skardą tieskite kepimo popierių, dėkite visus kibinus. 

6. Iš likusio vieno kiaušinio išsiplakite plakinį. Tepkite ant kibinų. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir kepkite 30 – 35 min.

 


Susiję straipsniai

7 Discussion to this post

  1. Gaila neturiu viryklės dabar, nes kibinai atrodo labai skanūs.

  2. Dovilė parašė:

    O tos trys stiklinės miltù tai kiek gramù? Pas mane gavosi ~400 g. Ir dar, kiek vienetù kibinù gaunasi iš jūsù kiekio? Tešla šaldytuve 🙂

    • kision parašė:

      Dovile, taip, tai apie 400g. Tai priklauso nuo pačios stiklinės. Bet aš standartinę imu.
      Tešla, turi būti tokia, kad būtų galima kočioti, ir nelipti prie paviršiaus, ant kurio kočiosite.
      Bet jei taip atsitiks, kad ji lips kočiojant, tuomet paberkite ant miltų ir tada kočiokite, bet stipriai užsukite sukute, nes miltai neleidžia normaliai tešlai sulipti ir kepant gali išsižioti! Skanaus!!!

  3. Dovilė parašė:

    Nuotraukoj paskaičiavau, dariau 18 ;)) Tai reziume, gavosi tikrai skanūs kibinai! Ir kaip pirmà kartà, „sukutė“ irgi nebloga ;)) Na, bet iki tobulos reiks močiutės pamokù ir metù į priekį:))) Žodžiu kitam kartui jau viskas aiškiau bus 🙂 Tik klausimas, ar jie ir turi būti tokie sausoki? Na tas vištienos vidus. Tik aš naudojau faršà ir sūris buvo smulkiai tarkuotas. Bet ar tai galėjo turėti įtakos?..

    • kision parašė:

      Jei renkatės faršą, tuomet rekomenduočiau įdėti malto lašinio dalies, suteiks sultingumą 🙂
      Jei pirmą kartą kepėte ir sakote – neblogai, reiškiasi tikrai geras rezultatas. Kibinai – sunku darbas, reikia labai įvalgyti jų meną. Kapotai vištienai duoda sultingumo kefyras. Nors kartais aš renkuosi lašinio nei kefyro, tuomet skystis bėga pasakiškai 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ĮDARYTA CUKINIJA SU LĘŠIAIS

OMLETO SUKTINIS

MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.