KIŠAS SU KRIAUŠĖMIS IR PELĖSINIU SŪRIU

Kišas tai daržovių pyragas, tačiau pagal mano koregaciją jis tapo tikrai ne daržovių, o dar skensnis kriaušių ir sūrių pyragas.

Patikėkit, testavo jį jau šimtai žmonių, ATSILIEPIMAI – FANTASTIŠKAS!

Reikės tešlai

1 kiaušinio

30g grietinės

50g sviesto

160g miltų

druskos

Reikės įdarui

2 kriaušių

100g pelėsinio sūrio

1 kiaušinio

100g puskiečio sūrio

50g graikiško jogurto arba majonezo

Gaminimas

  1. Pasiruoškite tešlą, sviestą supjaustykite kubeliais, sumaišykite su miltais, tarp pirštų reikia sviestą trinti su miltais tol, kol neliks didelių gumulėlių.
  2. Kiaušinį sumaišyti su grietine ir druska.
  3. Sujungti miltų ir kiaušinių mases, išminkyti tešlą. Palaikyti uždengtą šaldytuve apie valandą ( galima ir per naktį ).
  4. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  5. Kriaušes supjaustyti plonais griežinėliais, pelėsinį sūrį susmulkinti iki trupinių, puskietį sūrį burokine tarka – sutarkuoti.
  6. Imkite kepimo formą ir iš tešlos iškočiokite didelį blyną, tieskite į kepimo formą, turi dengti ir šonus.
  7. Sudėkite į vidų kriaušes, ant viršaus berkite pelėsinį sūrį.
  8. Sutarkuotą puskietį sūrį sumaišykite su kiaušiniu ir grietine, uždenkite visą pyragą plonu sluoksniu ( iškeps viršuje sūrio plutelė )
  9. Kepkite apie 45 – 50 minučių ( priklausomai nuo orkaitės )
  10. Iškeptą atvėsinkite ( būtina ).
  11. Skaniausias valgyti kitą dieną.

Tai puikus užkandis arba net karštas patiekalas su daržovėmis, bet man asmeniškai skaniausias šaltas užkandis 🙂

Skanių potyrių 🙂


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ĮDARYTA CUKINIJA SU LĘŠIAIS

OMLETO SUKTINIS

MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.