KREMAS SU NAPOLEONO TRAPUČIAIS

  • 12939496_1149562445068564_2098539318_n

Dažnai sekmadieniais būnu laisvas, visą dieną skiriu namams ir sau ir kartkartėmis skiriu laiko virtuvei.

Šis sekmadienis niekuo kitoks, skalbiniai, siurblys ir dulkių valymas. Nutiko taip, kad viską anksti pasidariau. Jaučiu kaip kilo idėja besitvarkant, pagaminti desertą iš turimų ingredientų. Jis jau seniausiai suvalgytas, bet kokio skonio… Jei mėgstate Napoleoną, patiks ir toks šedevras. Kodėl šedevras?

Nes tokį iš mano skaitytojų GAL pasigamins vienas, todėl, jį priskiriu prie restoraninių desertų, o ne kasdieninių pakepimų.

 

12910739_1149562435068565_158464516_n

Šiam desertui prireiks – 1 porcija

125 g maskarponės

Šaukšto graikiško jogurto

40 g sviesto

Šaukšto grietinės

Pusės stiklinės miltų

Šaukštelio medaus

Šaukštelio smulkiai tarkuoto kietojo sūrio

Kelių vynuogių

Saujelės smulkintų pistacijų

Ketvirtadalio obuolio

 

Gaminimas

  1. Ant lentelės peiliu sukapokite sviestą, dėkite grietinę ir toliau kapokite, iš lėto suberkite miltus, kapodami peiliu. Pabaikite viską rankomis, minkykite tešlą.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  3. Iš tešlos padarykite daug ovalios formos mažų sausainių.
  4. Kepkite juos skardoje, ištiestoje kepimo popieriumi apie 10-15min.
  5. Kol kepa, maskarponę išplakite su jogurtu ir medumi, sudėkite pistacijas.
  6. Dėkite formą ant lėkštės, sudėkite kremą ir palaikykite kalias minutes. Nuimkite formą.
  7. Obuolių supjaustykite plonais griežinėliais.
  8. Iškeptus sausainius atvėsinkite, susmulkinkite peiliu. Vynuoges pjaukite pusiau.
  9. Ant kremo dėkite: Obuolius, sausainius, vynuoges ir berkite sūrio.
  10. Skanaukite.

Aistra Gaminti!


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

NERIJAUS IR GIEDRĖS VESTUVĖS

RIESTAINIAI SU VIŠTIENA

TINGIAIS SAVAITGALIAIS – TINGINYS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.