Kreminė baravykų sriuba

Aš trumpai apie grybavimą. Jau keli metai, kaip galvoju susirinkti kompaniją ir važiuoti grybauti. Taip po kolkas ir liko tik svajonė. Darbai, darbeliai, vėl darbai ir jau žiema.
Bet bent jau mano organizmas, rudenį prašosi grybų, ir visai nesvarbu ar Tavo pačio ranka grybas nuskintas, ar iš tetulės turguje, bet aš jų noriu :).

Kaip dauguma jaunų žmoniųm, taip ir aš neišimtis, mėgstu labiau tiek gaminti, tiek valgyti trintas sriubas. Taigi, šiandien mano kreminės baravykų sriuba.

Šiai sriubai prireiks
1 morkos
2 svogūnų
Pusės nedidelio pastarnoko
1 obuolio
4 bulvių
6 didelių baravykų
Saujelės špinatų
Druskos, pipirų
Šaukšto sojos padažo
Gabalėlio sviesto
Pusės puodelio grietinėlės

Gaminimas
1. Morką su svogūnų smulkiai sutarkuokite. Dėkite gabalėlį sviesto į keptuvę, pakepinkite tarkuotas daržoves, pilkite sojos, kepkite kol suminkštės.
2. Nuskuskite bulves, pastarnoką, obuolį. Viską supjaustykite kubeliais, užpilkite vandeniu, kad apsemtų ( geriau žinoma, sultinys ), statykite ant kaitros. Suverskite kepintas daržoves.
3. Tuo metu kol daržovės verda, gerai nuplaukite grybus. Supjaustykite kubeliais ir sukepinkite. Suverskite į puodą.
4. Kai daržovės suminkštės, paskaninkite druska, pipirais.
5. Trintuvu viską sutrinkite, ragaukite, pilkite grietinėlės, jei ko trūksta paskaninkite ir užvirkite vėl. Tik užvirus, galite traukti nuo kaitros.

Skanaus 🙂


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ĮDARYTA CUKINIJA SU LĘŠIAIS

OMLETO SUKTINIS

MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.