Kreminė špinatų aštri sriuba

  • 12233416_1060067714018038_916190240_n

Šią sriubą mėgstu gaminti tokiomis dienomis kaip ši. Širdyje kaip ir pavasaris, tačiau oras diktuoja savo taisykles, o tokios aštrios sriubos, tiesiog įkaitina ir tuo pačiu atgaivina, nes karaliauja mėtos ir špinatai.

5 porcijoms

 

Reikės

1 l mėgstamo sultinio

1 nedidelės cukinijos

1 morkos

1 kivio ( tinka ir obuolys )

1 didelės arba dviejų mažų bulvių

Pusės pankolio

Šaukšto sviesto

Saujos špinatų

1 čili pipiro

Šakelės mėtos

Šaukšto sojos

Skiltelės česnako

Druskos, pipirų

Gaminimas

  1. Bulvę supjaustyti kuo smulkiau, užpilti vandeniu ir pavirti, iki kol bus minkšta.
  2. Cukiniją, morką ir pankolį supjaustykite smulkiai kubeliais, česnaką ir čili pipirą smulkiai sukapokite.
  3. Įkaitinkite keptuvę, dėkite sviestą ir suverskite morkas, pakepinkite apie 5min ir suberkite visas likusias supjaustytas daržoves, pilkite sojos ir kepinkite kol lengvai suminkštės. Nutraukite nuo kaitros, suverskite į didelį puodą.
  4. Nukoškite bulves, suverskite į bendrą puodą, supilkite sultinį. Statykite ant kaitros. Lengvoje kaitroje, vis maišant virkite apie 10min.
  5. Špinatus, mėtas ir kivį smulkiai susmulkinkite. Suverskite į puodą ir dar pavirkite 5min. Pagardinkite prieskoniais.
  6. Nutraukite nuo kaitros, daržovės turi būti minkštos. Virtuviniu trintuvu viską sutrinkite.
  7. Statykite puodą ant kaitros, uždenkite ir užvirinkite vėl, po užvirimo sriuba paruošta. Skanaukite, tiekite.

 

Aistra gaminti!


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

NERIJAUS IR GIEDRĖS VESTUVĖS

RIESTAINIAI SU VIŠTIENA

TINGIAIS SAVAITGALIAIS – TINGINYS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.