Lašišos sriuba

Dabar kai daug kas serga ir yra toks šaltukas už lango, tai ši sriubė TIKRA atgaiva. Ypač tinka tiems kurie nenori ilgai stovėti prie puodų.

Šią sriubą verdu kokius 3 metus, bent kartą per savaitę ir vis bandydamas ją patobulinti, bet šis klasikinis variantas man vistiek – skaniausias.

Reikės

1L žuvies sultinio
300g lašišos karšto rūkymo
Daržovės: 2 bulvės, 1 morkos,  saujelė svogūnų laiškų, nedidelį gabalėlį įtarkuoti imbiero, 2 skilelių česnako, 1 raudonosios paprikos

Ir aišku PRIESKONIAI, kuriuos tik mėgstate 🙂

Gaminimas

  1. Daržoves nusilupti.
  2. Morką sutarkuoti per burokinė tarką, svogūną pjaustyti smulkiai kubeliais, česnaką smulkiai sutarkuoti.
  3. Bulves ir papriką supjaustyti nedideliais kubeliais.
  4. Svogūnų laiškus peiliu sukapoti.
  5. Įkaitinti keptuvę ir suberti morkas su svogūnais ir česnaku, viską pakepinti su sviestu, kol morkos suminkštės.
  6. Sultinį statyti ant kaitros ir užvirti, sudėti bulves ir pavirti 7 minutes, sudėti pakepintas morkas su daržovėmis, imbiero, paprikos, svogūnų laiškus ir lašišą.
  7. Viską virti dar 15 minučių.
  8. Pilti grietinėlę. Berti prieskonius.

Skanauti 🙂


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ĮDARYTA CUKINIJA SU LĘŠIAIS

OMLETO SUKTINIS

MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.