Lašišos tartaras

Besiruošiant šventėmis, besidėliojant mintis į užrašų knygutę, ką gaminsiu, prisiminiau savo gerą, skanų užkandį.
Šiais metais nusprendžiau nuimti močiutei, šventinę naštą ruošti maistą šventėms, ir apsiėmiau gaminti jį pats ir per Kūčias ir Kalėdas, lauksiu gausios šeimos svečiuose. Šis užkandis, bus – tikrai!

Reikės
300g lašišos filė
2 šaukštų viskio
1 šaukštelio alyvuogių aliejaus
1 nedidelio mėlynojo svogūno
Šakelės petražolės

1 šaukštelio kaparėlių
Druskos, pipirų

Gaminimas
1. Lašišą nuplaukite ir gerai nusausinkite. Pasūdykite ir palaikykite šaldytuve vieną valandą.
2. Praėjus reikiamam laikui, lašišą pjaustykite smulkiais kubeliais. Dėkite į indą. Nepersistenkite ir nesupjaustykite per daug smulkiai, gausis košė, o to jums nereikia.
3. Supjaustykite svogūną smulkiais kubeliais, berkite prie lašišos. Pilkite viskį, alyvuogių aliejų.
4. Kaparėlius perpjaukite per pusę ir berkite į bendrą dubenį.
5. Sukapokite petražolę ir viską išmaišykite. Ragaukite. Berkite truputį pipirų.
6. Imkite indą ar formą. Sudėkite tartarą ir palaikykite šaldytuve dar vieną valandą. Išversite į tiekimo indą ir skanaukite.


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.