Lazanija su obuoliais

Šeštadienio pietums pasirinkau pagaminti lazaniją, turiu savų metodų ir savų slaptų metodų kaip ją skaniai pagaminti ir visiškai nesugadinant. Pasakysiu ir tai, kad aš lakštų neverdu, visą darbą atlieką bešamelio padažas, kuris ir suminkština kepant lakštus.

Reikės

1,5 stiklinės pieno

Druskos

40 g sviesto

2 šaukštų miltų

5 šaukštų vandens

800 g kalakutienos, vištienos, jautienos arba kiaulienos faršo ( kokį tik mėgstate )

1 svogūno

Lazanijos lakštų ( man prireikė 8 lakštų )

Sojos

1 saldaus obuolio

Vištienos prieskonių

3 šaukštų pomidorų padažo, aš naudoju SANTA MARIA PAD THAI padažą, nes nu tiesiog, jis geriausias pas mus

200 g sūrio ( paprasto, kuris lydosi )

2 kiaušinių

2 šaukštų majonezo

Gaminimas

  1. Į puodą dėkite 20 g sviesto, statykite ant kaitros, supilkite pieną. Tuo metu miltus sumaišykite su vandeniu, kad neliktų gumulėlių, baigiant užvirti pienui supilkite miltų ir vandens mišinį, nuolat maišykite kol sutrištės ir nutraukite nuo kaitros.
  2. Svogūną supjaustykite kubeliais, sumaišykite su faršu, soja, prieskoniais.
  3. Įkaitinkite keptuvę ir dėkite kiek liko sviesto (20g), suverskite faršą ir kepinkite lengvoje kaitroje, kol gražiai paskrus.
  4. Kol viskas kepa, sutarkuokite 1/3 sūrio. Suverskite baigiant kepti į keptuvę, paskaninkite pomidorų padažu. Nutraukite nuo kaitros, kai sūris susijungs su faršu.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  6. Obuolį supjaustykite plonais griežinėliais.
  7. Į nedidelė kepimo skardą ( mano buvo 20/24 cm ) tieskite kepimo popierių, dėkite pirmą sluoksnį lakštų, apliekite padažu, sudėkite pusę kepto faršo, uždenkite lakštais, apliekite padažu ir sudėkite kiek liko faršo, dėkite sluoksnį obuolių ir uždenkite lakštais. Galiausiai apliekite padažu.
  8. Uždenkite viską folija ir dėkite kepti 35 minutėms.
  9. Kol kepa: 2 kiaušinius sumaišykite su smulkiai tarkuotu likusiu sūriu ir 2 šaukštais majonezo. Ištraukite lazaniją, nuimkite foliją ir visą sūrio ir kiaušinių masę apdenkite lazainos viršų. Dėkite kepti dar 15 min, kol gražiai paskrus.

Skanaus 🙂


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.