Lengvi pyragėliai su sezoninėmis daržovėmis

  Kartais mėgstu sekmadieniais gaminti kuo papraščiau, pvž, šiandien gaminau pyragėlius ir užtrukau vos 30min. Na žinoma, dar kur kepimo laikas… Kurį ir pamiršau pažiūrėti.
Kadangi dabar namai pilni baklažanų, pomidorų ir visų kitų sezoninių gėrybių, tai ir sunaudojau dalį ko turėjau. Šie pyragėlius išskiriu tuo, kad valgyti skaniausia su jogurtine grietine… Mažiau tų kalbų – receptas

Reikės
2 šaldytų sloksniuotos bemielės tešlos paplotėlių
2 šaukštų aštraus mėgstamo padažo
Saujelės sultenės
Saujelės voveraičių
Pusės mažo baklažano
2 pomidorų
Apie 150g mocarellos
Truputėlio baziliko
Druskos, pipirų, rozmarino
Keletos šaukštų grietinės
1 kiaušinio
Gaminimas
1. Tešlos paplotėlius iškočiokite. Pasukite visus kampus, kad į vidų galėtumete sudėti visus ingredientus. Tešlos paplotėlius ištepkite aštriuoju padažu, apdėliokite sultenėmis.
2. Baklažaną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, pomidorą supjautykite griežinėliais, mocarellą supjautykite taip pat griežinėliais. Baziliką sukapokite.
3. Taigi, ant paplotėlių dėkite supjaustytus baklažanų kubelius, voveraites, smulkintą baziliką, pomidorus, mocarellą. (Nekreipkite dėmesio, kad visko atrodo labai daug, viskas kepant sukrenta.)
4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
5. Grietinę suplakite su kiaušiniu ir apliekite visus paplotėlius. Šaukite kepti, kepkite apie 15 – 20min.
Skanaus 🙂

Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

NERIJAUS IR GIEDRĖS VESTUVĖS

RIESTAINIAI SU VIŠTIENA

TINGIAIS SAVAITGALIAIS – TINGINYS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.