Lietiniai blynai su rūkyta žuvimi

Sakoma, kad per Užgavėnes negalima daug dirbti, nes bus metai sunkūs, bet sakoma, kad ir tinginiauti negalima, nes pelės sukapos… Teko girdėti, kad būtent per šią šventę reikia valgyti daug ir riebiai, kiti sako, kad reikia net 9 patiekalų.

Na, gal mes jau ne tokie, kaip ankščiau žmonės, ir keičiam tiek papročius švenčių, tiek valgymo. Todėl manau pakaks ir vieno, tradicinio jau šią dieną patiekalo, tai – blynai.
Pilnas internetas yra, kokių tik norite blynų receptų, todėl aš būsiu kitoks, dalinuosi ŽIAURIAI skaniu, blynų receptų.
Jiems reikės
130 g miltų
3 kiaušinių
200 ml pieno
Žiupsnelio kmynų
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
400 g mėgstamo, karštai rūkytos žuvies
4 šaukštų jogurtinės grietinės
100 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
 jūros dumblių lapų
Gaminamas
1. Į dubenį suberkite miltus, kmynus, įmuškite kiaušinius ir berkite žiupsnį druskos. Viską išplakite, o kol plakate, supilkite lėtai pieną. Viską gerai išplakite ir kepkite lietinius blynelius.
Kol blyneliai kepa, pasiruoškite įdarą.
2. Iš žuvies išrinkite kauliukus ir susmulkinkite, sumaišykite su jogurtu, sūriu ir  pagardinkite pipirais su druska.
3. Ant lietinio blyno uždėkite jūros dumblį ( jei dideli, apkarpykite, likučius sudėkite į sekančius blynus) dėkite kelis šaukštus įdaro ir susukite. Taip padarykite su visais.
4. Įkaitinkite keptuvę, pilkite šlakelį aliejaus ir apkepkite blynelius.
Skanaus 🙂

Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ĮDARYTA CUKINIJA SU LĘŠIAIS

OMLETO SUKTINIS

MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.