Maisto festivalis SKANAUS

Štai, mes stovime su mano keptais desertais, kuriais ir vaišinome būrį žmonių.

Na norėčiau pradėti nuo to, kad šventės sumanymas buvo nuostabus. Tai kur kas įdomiau nei kulinarinės mokyklėlės, tai kur kas įdomiau ir už pačio Kaziuko mugę!  Dvi dienos nuostabios šventės, šventės apie maistą, apie tai kas jungią mus visus be išimčių.. Na nebent tik tuos, kur kažkur pasaulyje maitinasi smėliu.  Ten buvau ir aš, kartu su įmone VERTAS. Tai įmonė kuri gamina liofilizuotą produkciją. Šį savaitgalį teko ir man su jai pabendradarbiauti, tiesa, tai labai smagi kompanija!  Tikiu jų sėkme, tikiu, kad jie bus ateityje labai dideli. Šaunuoliai. Jie gamina, tai ką turime naudoti kasdien savo virtuvėje, pakeisdami nenatūraliais produktais į natūralius.

Viskas vyko Kauno Rotušės aikštėje, buvo kiek panašu į mažą mugę, daug palapinių, kioskelių, scena, daug įvairiausių lietuviškų grupių.  Kuo išsiskyrė ši mugė? Nes visuose palapinėse buvo tik maistas. Įmonės, restoranai, gamintojai pristatė tai, ką sugeba geriausiai.  Dar šis festivalis skyrėsi nuo mugės tuo, kad visi pristatė publikai savo produkciją ant scenos, ir žinoma gamino visokiausius skanumynus. Kitaip tariant, supažindino publiką, su savo gaminama produkcija iš arčiau.  Manau nė vienas neišėjo alkanas.  Žinoma, atėjo mūsų eilė lipti ant scenos. Tiksliau mano. Aš pristačiau VERTAS produkciją ir pademonstravau ką galima iš jos pasigaminti.

 

 

 

 

Gaminau šokoladinį biskvitą, su rikotos kremus, kuris buvo pagardintas liofilizuotais burokėlių milteliais.
Visi paragavę, negailėjo liaupsinimų, o man smagu, kad atradau tokį skoni, kaip šokoladas ir burokėlis… Viskas taip tiko, kad net nesijautė jokio skonių susikirtimo. Vienas kitą papildė.
Buvo kitaip tariant ir man pačiam skanu… Žinoma, turėjome mažai laiko, tad reikėjo suktis greitai, ant scenos pasirodymas truko vos 15min, tačiau nei įtampos, nei jaudulio nesijautė. Manau vedėjai padarė savo… Stovint tarp jų jautėsi ramybė, nors ir skambina Jiems į ausį, kad greičiau greičiau greičiau (juk taip viskas vyksta)…
Penktadienis buvo lietingas, tačiau kam įdomu, tas klausė ir lietsargį išskleidę. Šeštadienis, buvo karštas ir saulėtas, žmonių daug. Rotušėje buvo trintis lyg per garsaus atlikėjo koncertą.
Prisipažinsiu, man patiko žmonių žvilgsnis į visą tai ką gaminau, Jiems įdomu nauja, natūrali produkcija. Tai buvo smagiausia dalis – sudominti.
Su liofilizuotu mėlynių kremu
Įspūdžių daug, tikiuosi toks festivalis vyks kasmet ir tikiuosi, kad šis festivalis pritrauks auditorijos ir iš kitų miestų ir kaimyninių šalių. Dėkoju VERTAS, kurie manim pasitikėjo duodami šią užduotį, dėkoju organizatoriams už pačia puikiausią renginį, kuriame esu buvęs lietuvoje.
Puikiai vertinu, lauksim kitų metų.
Šių skanėstų receptas bus įkeltas jau rytoj.
FOTO specė – Ieva Jonelytė Arlauskienė

 


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ĮDARYTA CUKINIJA SU LĘŠIAIS

OMLETO SUKTINIS

MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.