Marinuoti agurkai

Tikrai prisipažinsiu, kad marinuoju ir konservuoju retai, ir tik pagal močiutės receptus ir patarimus, nes jos daržovės iš stiklainio man – skaniausios.

Šį kartą marinuoju pats, vadovaujuosi savo nuovoka, kas virtuvėje juk vienas svarbiausių faktorių.

Turiu labai daug sezoninių žolių, ir nusipirkau daug lietuviškų ilgavaisių agurkų, kurie yra gruoblėti ir su juodais spuogeliais, o tokius geriausia rinktis konservavimui, greitam sudorojimui tinka ir visokie kitokie.

Svarbiausias kriterijus, kad būtų itin šviežia, tada ilgiau išsilaikys ir nebus pliurzė kai ištrauksite iš stiklainėlio.

Tokio kaip ingredientų kieko neturėjau ir nesvėriau, tiesiog dariau iš to ką turiu šalia po ranka, tad parašysiu eigą.

2 agurkams prie pietų stalo

  1. Agurkų kotelius nupjaukite.
  2. Supjaustykite storais šiaudeliais.
  3. Apliekite 2 stiklinėm karšto vandens.
  4. Pilkite šaukštą aliejaus.
  5. 5 šaukštus acto, berkite 5 šaukštus rudojo cukraus, ir 1 šaukštą druskos.
  6. Įpjaustykite čili pipiriuko, jei norite aštriau.
  7. Naudokite lapelius : gelsvės, serbentų, vyšnių, krienų.
  8. Įtarkuokite 2 skilteles česnako.
  9. Ragaukite. Jei per rūgštu, dėkite cukraus.
  10. Galite naudoti ir pačius krienus, bus traškesni. Viskas pagal skonį ir nuovoką.
  11. Palikite pastovėti 12 valandų ir tiekite prie mėsos.

Aistra Gaminti!


Susiję straipsniai

Discussion about this post

  1. Agurkai parašė:

    Atrodo labai skanūs ir aštrūs marinuoti agurkėliai. Aš labai mėgstu tiek raugintus, tiek marinuotus agurkus, tai būtinai išbandysiu šį receptą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.