MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Šis tortas greitai paruošiamas, tik svarbiausia paruošti dieną prieš tiekimą. Plikytus pyragėlius galite keptis patys, receptas yra mano bloge ir ne vienas, bet galite naudoti ir pirktinius.

Tikriausiai visiems žinomas skonis eklerų su grietinėlės kremu, tai šis torto TOKIO skonio 🙂

Reikės

500g torto (mažiukas, jei norite vidutiniško svorio torto, tai bent 2 kartus padauginkite)

Kremui:

100g plikytų pyragėlių

150ml 35% grietinėlės

200g maskarponės sūrio ( naudoju VILKYŠKIŲ, jis vienas geriausių iš mūsų rinkoje esančių, taip pat ir kaina manau yra geriausia. Vilkyškių pieninė vienintėlė kuri mums tiekia Lietuvišką maskarponės sūrį)

10g  želatinos

30ml karšto vandens želatinai ištirpdinti

25g cukraus

Papuošimui:

Šviežios uogos mėlynės, braškės, trešnės

Gaminimas

  1. Grietinėlę supilti į sausą dubenį ir plakti iki standumo, suberti cukrų ir vėl viską išplakti.
  2. Sudėti maskarponės sūrį ir mediniu šaukštu viską permaišyti.
  3. Supilti želatiną ir viską permaišyti.
  4. Į silikoninę apvalią torto formą 15cm skersmens  sudėti pirmą sluoksnį plikytų pyragėlių ir užlieti grietinėlės kremo, sudėti antrą sluoksnį ir supilti visą likusį grietinėlės kremą.
  5. Dėti į šaldytuvą 12 valandų.
  6. Kitą dieną puošti šviežiomis uogomis.

Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ĮDARYTA CUKINIJA SU LĘŠIAIS

OMLETO SUKTINIS

MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.