MĖLYNIŲ PYRAGAS

Dievinu mėlynes. Kai tik prasideda jų sezonas, aš pradžioje jas valgau su pienu, iki tol kol atsivalgau… Po to pradedu jau kepti, žinoma – pyragus. Patikėkite, jis NEREALUS.
 
 

Reikės

200g miltų

120g sviesto

1 kiaušinio

2 šaukštų cukraus

 Žiupsnelio druskos

400g mėlynių

5 kupinų šaukštų miltų

1 arbatinio nubraukto šaukštelio kepimo miltelių

1 laimo sulčių

200g maskarponės

200g grietinės

4 kiaušinių

6 šaukštų cukraus

1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus

Gaminimas
1.  Gaminkitės tešlą. Sviestą supjaustykite kubeliais, sumaišykite su miltais. Rankomis trinkite sviestą su miltais, kol miltai taps sviestiniais miltais. Berkite druskos, cukraus. Įmuškite kiaušinį ir ranka minkykite iki tol kol neliks miltų gumbulėlių ir nelips prie rankų. Įdėkite tešlą į maišelį ar į puodą ir uždenkite kuom nors. Įdėkite į šaldytuvą kol ruošitės įdarą.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių tempertūros.
3. Dubenyje išplakite kiaušinius, supilkite grietinę, sudėkite maskarponę, berkite cukrų, vanilinį cukrų, išspauskite sulčių ir viską mikseriu išplakite.
4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į visą masę, išplakite.
5. Išsitraukite ovalią kepimo formą, sudėkite tešlą ir rankomis kočiokite, kad kepimo skarda būtu nuklota tešla, o keli cm būtų ir nuo apačios šonuose.
6. Suberkite mėlynes, paskirstykite po visą skardą. Supilkite grietinės masę. Šaukite kepti. Kepkite kol gražiai apskrus. Kepa apie 40min.
Skanaus 🙂

Susiję straipsniai

4 Discussion to this post

  1. Anonimiškas parašė:

    Ot namai pakvipo….ragausiu kai bus iškepęs gražuolis!!Ačiū.

  2. Labai skanu pagardinti, patarkuotu juodu šokoladu! O ir šaltas – skanesnis!

  3. Ugne Kr parašė:

    Labai skaniai išeina daryti ir su virtom vyšniom, o žaliąją citriną pakeičiau paprastos citrinos sultimis, tačiau daug jų nespaudžiau 🙂

  4. Smagu, kad patiko 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.