Mėsainiai su ančiukų mėsa

Gavęs dovanų ančiukų mėsos, tikrai nusprendžiau, kad atėjo laikas gaminti mėsainius. Pabandyti viską nuo A iki Z. Todėl būtent šis straipsnis ir pamokos yra labai svarbios ruošiant viską pagal receptą. Kad viskas gerai pavyktų, reikia laikytis šių visų punktų.

Ir truputį pabambėsiu apie bandeles. Receptų internete yra tikrai labai labai daug, tačiau kiek esu bandęs kepti bandeles, mane vis sutrikdo tai, kad tos bandelės kol karštos skanios, o po 8-10 minučių jos tragiškai sukietėja. Todėl pabandžiau tokį receptų miksą padaryti ir iškepti, gavosi puikiai. Žinoma, sukietėjo jos po gerų 30 minučių, bet tai yra todėl, kad nenaudosime gaminant jokių priedų, kurie minkštins jas. Tai svarbu žinoti.

Gaminsime padaža, bandeles, daržoves ir mėsą. Todėl visko daug reikės, o ir laikas geriausias tokiam patiekalui yra savaitgalį, su krūva pagalbos aplink 🙂

Reikės bandelėms ( 6 bandelės )

250 g miltų

15 g šviežių mielių

1 šaukšto cukraus

1 šaukštelio druskos

60 ml tirpinto sviesto

60 ml šilto pieno

2 didelių kiaušinių

1 kiaušinio plakinio patepimui bandelėms

Sezamo sėklų ar smulkintų žemės riešutų

Kepimo popieriaus

Gaminimas

  1. Šiltą pieną sumaišykite su sviestu, cukrumi, mielėmis ir 100 g miltų. Palaikykite apie 10 minučių, kol atsiras nedidelės putos.
  2. Po 10 minučių sudėkite visus likusius ingredientus ir viską išminkykite, padarykite vieną tešlos gumbą.
  3. Paruoštą tešlą dėkite į aliejumi išteptą dubenį, uždenkite.
  4. Palikite tešlą, šiltoje vietoje 2 – 3 valandas, kol dvigubai pakils. Priklausomai nuo temperatūros.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
  6. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi.
  7. Tešlą perminkykite. Iš tešlos padarykite 6 gabalėlius, formuokite ovalios formos bandeles.
  8. Dėkite į kepimo skardą, ištepkite plakiniu ir ant viršaus berkite sezamo ar smulkintų riešutų.
  9. Kepkite 15 – 25 min. Priklausomai nuo orkaitės ir norimos spalvos.

Padažui reikės

6 šaukštų graikiško jogurto

1 skiltelės česnako

Žiupsnelio ciberžolės

Žiupsnelio malto imbiero

100 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio

5 rūšių juodųjų pipirų

1 šaukšto medaus

1 šaukštelio sojos

Gaminimas

  1. Visus ingredientus šluotele išsukite. Padažas paruoštas.

Mėsainio turiniui reikės

Pusės vidutinio dydžio pekino kopūsto

12 mažų pomidoriukų

1 mėlyno svogūno

6 kiaušinių

340 g ančiukų kulšelių mėsos iš LAPINO PUOTA ( keisti galite į bet kokią kitą norimą mėsą )

5 rūšių juodųjų pipirų

2 šaukštų sviesto

1 šaukšto sojos

Žiupsnelio vištienos prieskonių

Skiltelės česnako

Gaminimas

  1. Pekino kopūstą supjaustyti smulkiai kubeliais. Įkaitinti keptuvę, dėti šaukštą sviesto ir sudėti kepti. Kepti apie 5 min, lengvoje kaitroje.
  2. Svogūną supjaustyti žiedais.
  3. Pomidoriukus per pusę arba į 4 dalis ( ne taip kris iš mėsainio )
  4. 6 kiaušinius iškepti keptuvėje. Padruskinti, papipirinti kol keps. Kepti, kad būtų skystas trynys.
  5. Ančiukų gabalėlius marinuoti su smulkiai tarkuotu česnaku, prieskoniais.
  6. Įkaitinti keptuvę ir dėti kitą šaukštą sviesto. Kepti kol gražiai paruduos. Kepti apie 7 min maximum. Neperkepti. Nuolat maišyti ir kepti aukštesnėje temperatūroje.

 

MĖSAINIS RUOŠIAMAS

  • Iškeptas bendeles perpjauti pusiau.
  • Tepti padažu abi dalis, ir jo dėti daug. Tiesiog padalinti visą padažą ant 6 mėsainių.
  • Sudėti daržoves, ančiukų mėsytę ir po kiaušinį į kiekvieną mėsainį.
  • Uždengti, paspausti. Tiekti, skanauti.

Skanau ir iki kitų kartų 🙂

 


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ĮDARYTA CUKINIJA SU LĘŠIAIS

OMLETO SUKTINIS

MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.